5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις κορυφαία μυική ανάπτυξη!!!

Συμβουλές για μυική ανάπτυξη

Σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο σκεπτόμενος και παρατηρώντας τόσα χρόνια τον κόσμο μέσα στα γυμναστήρια. Παρακάτω θα διαβάσετε 5 προσωπικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κόψετε δρόμο και να αναπτύξετε την μυική σας μάζα!!!




1. Χρόνος στο γυμναστήριο

Το θέμα χρόνος στο γυμναστήριο είναι κάτι που ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Σίγουρα το γυμναστήριο είναι ένας χώρος που μαζεύεται κόσμος και πολλές φόρες πολύ όμορφος κόσμος, άλλα σε καμία περίπτωση αν σκέφτεσαι να έχεις σοβαρά αποτελέσματα από τις προπονήσεις σου δεν θα πρέπει να "χάνεις" τον χρόνο σου φλυαρώντας και κάνοντας δημόσιες σχέσεις καταντώντας γραφικός-κη, ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ μιλάω γι αυτούς που κάνουν ένα σετ διάλειμμα 5 λεπτά για PR και μετά αν θυμηθούν μπαίνουν για το επόμενο σετ καταστρέφοντας την δική μας προπόνηση.
Η προπόνηση για μυική ανάπτυξη θα πρέπει να περιορίζεται αυστηρά στα 45-60 λεπτά, προσωπικά γυμνάζομαι καθημερινά για 60 λεπτά με υψηλή ένταση.


2. Προπόνηση υψηλής έντασης

Αν είσαι αρχάριος θα πρέπει να περάσεις μια περίοδο ώστε να προσαρμοστεί σταδιακά το σώμα σου στην επιβάρυνση και στην σωστή εκτέλεση των ασκησεων για να μην έχεις τραυματισμούς που θα σε αφήσουν εκτός προπονήσεων ίσως και κάποιους μήνες.
Προσωπικά είχα τραυματισμό στον δεξί τραπεζοειδή που με κράτησε εκτός για δυο μήνες, αν και προχωρημένος καμιά φορά από εξάντληση η ακόμα και υπερεκτίμηση δυνάμεων μπορεί να συμβεί, οπότε προπονήσεις με υψηλή ένταση αλλά με προσοχή και σύνεση.
Κάψτε περισσότερο λίπος αυξάνοντας την μυική σας μάζα!!!

eshop-myprotein


Υπάρχουν τρεις ομάδες ασκούμενων.
Η πρώτη επικεντρώνεται τόσο πολύ στα συμπληρώματα πρωτεΐνης κυρίως ορού γάλακτος που ξεχνάει πραγματικά να τραφεί με κανονικές ολοκληρωμένες τροφές.
Η δεύτερη είναι η ομάδα που ενώ γυμνάζεται με βάρη τρώει ελάχιστη πρωτεΐνη και προτιμάει κυρίως υδατανθρακούχες τροφές.
Η τρίτη ομάδα και για μένα η πιο σωστή και πιο αποδοτική είναι αυτή η ομάδα ασκούμενων που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις τροφές, κάνοντας μια ισορροπημένη διατροφή
και την πλαισιώνει με 2-3 μερίδες κυρίως από πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό, είτε γυμνάζεσαι είτε όχι.
Αν κάνεις βάρη και ο στόχος σου είναι η μυική ανάπτυξη τότε θα πρέπει να παίρνεις 1,5-2γρ ανά κιλό σωματικής μάζας.
Μυική ανάπτυξη και πρωτεΐνη είναι δυο πράγματα που πάνε μαζί. Μεγαλύτερη μυική μάζα = αυξημένος μεταβολισμός = αυξημένες καύσεις = λιγότερο λίπος = το αποτέλεσμα που τόσο πολύ επιθυμούσαμε όλοι με τόσες θυσίες που κάναμε, ένα σφιχτό καλοσχηματισμένο και στεγνό από λίπος σώμα!!!
10 τροφές με χαμηλά λιπαρά και φουλ ΠΡΩΤΕΙΝΗ!!!

4. Υδατάνθρακες

Κάποιοι κατηγορούν τους υδατάνθρακες για αύξηση βάρους και κυρίως λίπους. Προσωπικά θα έλεγα ότι δεν έχουν την γνώση και το μέτρο ώστε να ξέρουν πότε και ποιους υδατάνθρακες να φάνε ώστε να αποκομίσουν τα μέγιστα αποτελέσματα από ένα θρεπτικό συστατικό το οποίο είναι η κύρια πηγή ενέργειας τους σώματος μας.
Αν γυμνάζεστε τότε θα χρειαστείτε σίγουρα περισσότερους υδατάνθρακες χωρίς να σημάνει αυτό ότι μπορούμε να τρώμε 1 κιλό άσπρο ρύζι στην καθισιά.
Προτιμήστε υδατάνθρακες με χαμηλό και μεσαίο γλυκαιμικό δείκτη, υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη προτιμήστε κατά την γνώμη μου μόνο μετά την προπόνηση σας και αυτό μόνο αν δεν είστε σε πρόγραμμα απώλειας λίπους.


5. Νερό

Το πολύτιμο νεράκι είναι βασικό στοιχείο της ζωής.
Το νερό είναι σημαντικοί για να κρατήσει το σώμα μας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Συμβάλει στην μεταφορά τον μεταβολισμό και την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από το σώμα μας.
Πίνετε ανεξαρτήτου κιλών το λιγότερο 2 λίτρα ανά ημέρα και φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες παραπάνω.
Προσωπικά πίνω 4-5 λίτρα χειμώνα καλοκαίρι μόνο φιλτραρισμένο νερό μοιρασμένο κατά την διάρκεια της ημέρας για καλύτερη ενυδάτωση και ποτέ μεγαλες ποσότητες σε μια φορά γιατί έτσι όπως το πίνω έτσι ακριβώς σε λίγα λεπτά το βγάζω στην τουαλέτα.   


Αυτές είναι οι 5 προσωπικές συμβουλές, που αν τις προσέξουμε και τις κάνουμε πράξη στην καθημερινότητα μας σίγουρα θα κάνουν την διάφορα.
Δώστε βάση στην διατροφή σας, γυμναστείτε με πάθος και μην ξεχνάτε, η ΥΓΕΙΑ είναι το πιο σημαντικό αγαθό!!!


Απαγορεύεται η αντιγραφή-αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του συγγραφέα!!!
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

2 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστω για τις συμβουλες που μας παραθετεις Γιωργο...συνεχισε ετσι να μας ενημερωνεις με τα καλυτερα tips και νεα του fitness!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Θανάση!!!
      Ότι απορία έχεις μη διστάσεις να ρωτήσεις και να σχολιάσεις ελεύθερα!!!

      Διαγραφή

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου