Κάψτε περισσότερο λίπος αυξάνοντας την μυική σας μάζα!!!

Αύξηση μυικής μάζας κάψιμο λίπους

Λοιπόν αρκετά με όλα τα άρθρα σχετικά με την απώλεια λίπους! Τι θα λέγατε να μιλήσουμε για το τι ασκήσεις πρέπει να κάνουμε και όχι μόνο για αερόβια άσκηση και σωστή διατροφή. Για να κάψουμε περισσότερο λίπος πρέπει να χτίσουμε περισσότερη μυική μάζα!!!


Από σήμερα θα ξέρετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τους στόχους σας την διατροφή και την αερόβια άσκηση για να αποκτήσετε ένα γεροδεμένο στεγνό σώμα. Αλλά υπάρχει και ένα ακόμη τελευταίο κομμάτι στο παζλ της απώλειας λίπους: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τις προπονήσεις με βάρη με την ανάπτυξη των μυών και την αύξηση της μυικής δύναμης. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει η προπόνηση με βάρη στο κάψιμο του λίπους. Η προπόνηση με βάρη αυξάνει την άλυπη μυική μάζα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία και ο μεταβολικός μας ρυθμός(καύσεις).Έτσι καίμε ακόμη περισσότερες θερμίδες ακόμη και όταν είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας(βασικός μεταβολικός ρυθμός),οπότε όσο μεγαλύτερη μυική μάζα έχουμε τόσο περισσότερο λίπος καίμε!!!

Για παράδειγμα, αν ένας άνθρωπος ζυγίζει 80kg  με σωματικό λίπος 20%, η μυϊκή μάζα του σώματος του είναι 64kg και ο βασικός μεταβολικός ρυθμός του είναι 1.770 θερμίδες ανά ημέρα. Ας υποθέσουμε ότι ρίχνει το λίπος του στο 10%, και στη συνέχεια χτίζει την μυική του μάζα ανεβαίνοντας και πάλι στα 80kg διατηρώντας παράλληλα το λίπος του στο 10%. Αυτό που συμβαίνει είναι εκπληκτικό,η μυϊκή μάζα του σώματος του είναι πλέον 72,5kg  και ο βασικός μεταβολισμός του έχει ανέβει σε 1940 θερμίδες ανά ημέρα. Τώρα καίει 170 θερμίδες την ημέρα περισσότερες από πριν, χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει την δραστηριότητα του(άσκηση) η να περιορίσει τις θερμίδες που λαμβάνει! Καίει περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν δεν κάνει απολύτως τίποτα (ακόμα και όταν κάθεται στο γραφείο του,παρακολουθεί τηλεόραση ή τεμπελιάζει).

ΝΑΙ, οι 170 θερμίδες που καίμε επιπλέον την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Ας κάνουμε κάποιους υπολογισμούς: Για να χάσουμε ένα κιλό σωματικό λίπος θα πρέπει να κάψουμε ή να δημιουργήσουμε ένα έλλειμμα 3500 θερμίδων.Αν διαιρέσουμε 3500 θερμίδες με τις 170 θερμίδες που καίγονται επιπλέον ανά ημέρα χάρις της αυξημένης μυικής μας μάζας ισούται με ένα επιπλέον κιλό σωματικού λίπους που χάνετε κάθε 20,5 ημέρες, δηλαδή μπορούμε να χάσουμε 17,8 κιλά επιπλέον λίπος ετησίως χωρίς επιπλέον δραστηριότητα.

Υπάρχει μια παρερμηνεία ότι για να χάσουμε το περιττό λίπος θα πρέπει να κάνουμε στην αρχή μόνο αερόβιες ασκήσεις και στη συνέχεια να προσθέσουμε και βάρη στο πρόγραμμα μας. Στην πραγματικότητα πιο είναι το σωστό? Η προπόνηση με βάρη επιταχύνει την απώλεια λίπους και αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο γιατί ο μυικός ιστός είναι μεταβολικά ενεργός ιστός που καίει το λίπος, η άρση βαρών χτίζει μυική μάζα οπότε είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι ενός προγράμματος απώλειας λίπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουμε όλοι-όλες τεράστιοι bodybuilder για να καίμε περισσότερες θερμίδες εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος μας. Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι η προπόνηση με βάρη είναι εξίσου σημαντική με την αερόβια προπόνηση, ακόμη και όταν ο στόχος μας είναι η απώλεια λίπους.
Μην ξεχνάτε ότι η μυική μας μάζα είναι ένας "φούρνος" που καίει λίπος,τα δομικά του υλικά είναι οι ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ,οπότε είναι απαραίτητο να τρώτε αρκετή ΠΡΩΤΕΙΝΗ σε κάθε γεύμα ώστε να δυναμώνουμε και να αναπτύσσουμε την μυική μας μάζα με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες και επομένως περισσότερο λίπος!

Καλή αρχή και καλή συνέχεια με ΥΓΕΙΑ!!!

Διαβάστε επίσης: 10 καυτές συμβουλές για μυική ανάπτυξη!!!



http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2015/02/vale-freno-ston-katavolismo-ektinasontas-sta-ypsi-ton-anavolismo.html

Γιώργος Εμμανουηλίδης
Πηγη:http://health-beauty-internet.blogspot.com
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



Δείτε κάτι που σας ενδιαφέρει!!!
loading...

10 σχόλια:

  1. έχω κάποιες απορίες...
    εννοείται ότι ακολουθείς μια άσκηση και αερόβια και με βάρη.
    1. αυτή η διαδικασία (αύξηση μυικής μάζας και κάψιμο λίπους) γίνεται ταυτόχρονα;
    2. είναι πιο γρήγορο χρονικά να αυξήσεις μυς ή να κάψεις το λίπος;
    3. οι μυς που χτίζονται σύντομα, π.χ. σε 1-2 μήνες άσκησης, είναι πιο ''επιρρεπείς, αδύναμοι''
    4. σε πόσο καιρό άμα σταματήσεις την άσκηση ''χάνονται'' οι μυς;
    ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου και θα απαντήσουμε μια προς μια στις ερωτήσεις σου!

      Για την ερώτηση 1: Φυσικά και μπορεί να γίνει ταυτόχρονα,στα πλαίσια πάντα μιας σωστής αθλητικής διατροφής με επαρκεί διατροφικά στοιχεία από όλες τις ομάδες (πρωτεΐνες,υδατάνθρακες,υγιεινά λιπαρά Ω3,φυτικές ίνες....) και φυσικά άσκηση με βάρη και αερόβια πχ κυκλική προπόνηση με βάρη με τουλάχιστο 3-4 ασκήσεις για τέσσερις κύκλους με 15-12-10-8 επαναλήψεις ανά κύκλο και ξεκούραση προτείνουμε 3 λεπτά χαλαρό περπάτημα στον διάδρομο η ποδήλατο.Οι καύσεις θα πάρουν πραγματικά φωτιά και έτσι θα αυξήσουμε την άλυπη μυική μας μάζα, υπάρχουν και άλλες τεχνικές αλλά αυτή είναι από τις πιο βασικές.
      Πολύ χρήσιμο άρθρο είναι αυτό http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/01/blog-post_31.html

      Για την ερώτηση 2: Αν φανταστείς ότι μπορείς να προσθέσεις κατά μέσο όρο 4 κιλά ΚΑΘΑΡΗΣ μυικής μάζας τον χρόνο (μιλάμε πάντα για φυσικό bodybuilding) και πίστεψε με είναι αρκετή, τότε το να χάσεις λίπος είναι πιο εύκολο διότι το σώμα μας έχει την δυνατότητα να μπορεί να κάψει 3-5 κιλά λίπος τον μήνα πάντα βέβαια με διατροφή και άσκηση.

      Για την ερώτηση 3: Με την απάντηση 2 νομίζω σου εξήγησα αν θα μπορούσα να πω τα όρια στην ανάπτυξη μυικής μάζας, οπότε αν μιλάς για όγκο που παίρνεις σύντομα επειδή τρως πολλούς υδατάνθρακες η δεν προσέχεις την διατροφή σου είναι περισσότερο κατακράτηση υγρών αύξηση μυικής μάζας και λίπους μαζί οπότε θα φαίνεσαι πιο ογκώδεις αλλά ξέχνα τον διαχωρισμό των μυών και την λεπτή μέση με κοιλιακούς.Επιρρεπείς ΟΧΙ, αδύναμοι ΟΧΙ.

      Για την ερώτηση 4: Το σε πόσο καιρό δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο εύκολα, έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως τα γονίδια σου,σε πόσο καιρό έχτισες την μυική σου μάζα,τι διατροφή έκανες κα. Αν σταματήσεις να γυμνάζεσαι και δεν τρως επαρκεί πρωτεΐνη περίπου 1γρ ανά κιλό βάρους απλά για να διατηρήσεις το βάρος σου,δηλαδή είσαι 100 κιλά 100γρ πρωτεΐνη χωρισμένη σε 3-4 γεύματα,τότε σιγά σιγά το σώμα θα διασπάσει την μυική σου μάζα και γενικά θα φαίνεσαι πιο άτονος. Προτείνω αν χρειαστεί να κάνεις κάποιο διάλειμμα από έντονες προπονήσεις πχ καλοκαιρινές διακοπές να τρως αρκετή πρωτεΐνη και να βάλεις στο πρόγραμμα σου κάποια άλλη δραστηριότητα για να κρατάς σε εγρήγορση την μυική σου μάζα και βέβαια όχι πολύ ξάπλα.

      Ελπίζω να βοήθησα και να απάντησα κατανοητά στα ερωτήματα σου.
      Αν θέλεις θα μας βρεις και στο http://www.facebook.com/diaita.adynatisma.diatrofi για να έχεις συνεχή ενημέρωση, καλή συνέχεια με ΥΓΕΙΑ!!!

      Διαγραφή
  2. Για σας και ευχαριστούμε για το άρθρο.

    Μια απορία από εμένα: όπως έχετε αναφέρει, και είναι γενικά αποδεκτό, η περισσότερη μυϊκή μάζα καίει και περισσότερες θερμίδες. Ταυτόχρονα όμως δεν αυξάνετε και η ανάγκη περισσότερης κατανάλωσης φαγητού για την διατήρηση της; Αν ναι, τότε δεν είναι πιο σύνθετο το θέμα από ότι συνήθως παρουσιάζεται; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας!

      Όπως αναφέρω στον επίλογο είναι απαραίτητο να τρώμε αρκετή πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα ώστε να δυναμώνουμε και να αναπτύσσουμε την μυική μας μάζα με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες και επομένως περισσότερο λίπος. Καταναλώνοντας αρκετή πρωτεΐνη κυρίως από φυσικές τροφές και στη συνέχεια από συμπληρώματα αν το κρίνει κάποιος απαραίτητο, πετυχαίνουμε να περιορίσουμε αισθητά την όρεξη μας διότι οι πρωτεΐνες προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Ελπίζω να σας κάλυψα με την απάντηση μου, καλή συνέχεια με υγειά!!!

      Χρήσιμα άρθρα:
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2013/02/10-kaftes-simvoules-gia-muiki-anaptiksi.html

      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2010/12/10_17.html

      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2010/09/blog-post_9071.html

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα θα ηθελα να ενημερωσω οτι 1 κιλο σωματικου λιπους ισουτε με 7500 kcal. Ετσι εχω διαβασει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα ασχολουμε με την γυμναστικη και θελω το κατι παραπανω απο πλευρα μυικοτητας. θελω να ρωτησω το εξης και το οποιο διαπιστωσα απο δικη μου εμπειρια. Ανεπτυξα καποια μυικοτητα στο στηθος παρολα αυτα μετα απο μερικο χρονικο διαστημα παρατηρησα ,με την αφη, οτι χαθηκε μεροσ της μυικης μαζασ σε αυτο το σημειο και μετα απο μη σωστες επαναληψεις χωρις να νιωσω κανενα πονο η τσουξιμο κατα τη διαρκεια της προπονησης η και μετα απο αυτη. Το ρωτησα αυτο σε παιδια που ασχολουνται επαγγελματικα με αυτο και μου απαντησαν οτι μαλλον εφυγε λιπος η υγρα απο το συγκεκριμενο σημειο. Παρολα αυτα δεν παρατηρησα κατι τετοιο ουτε με την αφη ουτε με το ματι. Δεν γνωριζω τι πργματικα εγινε απλως δεν εκανα σωστα τεχνικη (λογω ατονιας), να τον εκαψα δεν νομιζω γιατι μια ασκηση ειχα κανει αλλα το παρατηρησα την ιδια στιγμη οτι επεσε το συγκεκριμενο σημειο. Εχετε μηπως καμια αναλογη εμπειρια δικια σας η μη , η αν εχετε καμια ιδεα για το τι συνεβει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να ξέρω και δεν είμαι ειδικός η γιατρός για να σου πω φίλε ανώνυμε το τι ακριβώς μπορει έχει συμβεί!
      Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι εφόσον δεν εχεις κανένα τραυματισμό η πόνο γενικά προσπάθησε να προπονείς το στήθος σου με διαφορετικές ασκήσεις που θα πιάσουν όλες τις μοίρες του.....ο γυμναστής ξέρει τι πρέπει να σου προτείνει.
      Αυστηρή τεχνική και σταδιακή υπερφόρτωση θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα!!

      Διαγραφή
  5. καλησπέρα. είμαι γυναίκα 22 χρονών γύρω στα 64kg και 1,65mτον τελευταίο μήνα ξεκίνησα γυμναστήριο με 20λεπτά αερόβια στην αρχή και άλλα 20 στο τέλος και ενδιάμεσα περίπου 1 ώρα και κάτι αναερόβια άσκηση. Νιώθω οτι έχω σφυξει πάρα πολυ. αλλά κάτι με ανησυχεί. τα μπράτσα μου έχουν αρκετό λίπος και αισθάνομαι πως με το να κάνω ακήσεις "πρήζονται" ακόμα περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει και στα πόδια μου (μπούτια). τα μέτρησα με μια μεζούρα πριν 2 εβδομάδες και ξαναέκανα μέτρηση σήμερα και ήταν στα ίδια ακριβώς cm. Καταλαβαίνω οτι το λίπος φεύγει και "δίνει" την θέση του σε μυική μάζα αλλά εξωτερικά θα φανεί αυτό; γιατι με ανησυχεί. Πιστεύετε είμαι σε καλό στάδιο; έτσι είναι το φυσιολογικό; πρώτα να "πρηστώ" και σιγά σιγά φεύγει το λίπος και φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή αρχή και ευχαριστώ για το σχόλιο σου!!!
      Συνέχισε όπως τα πας και μείνε ανεπηρέαστη από το αποτέλεσμα του πρώτου μήνα γιατί το σώμα σου τώρα δέχεται κάποιες αλλαγές....δώσε χρόνο να προσαρμοστεί!!!
      Χώρισε τον στόχο σου ανά τρίμηνο, εκεί θα δεις τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
      Στην θέση σου θα έκανα 10 λεπτά ζέσταμα 45 λεπτά βάρη και στο τέλος 30 λεπτά αερόβια πχ διάδρομο γρήγορο περπάτημα με αυξομείωση της κλίσης αν ο στόχος σου είναι η απώλεια λίπους!
      Μην ξεχνάς ότι σημαντικοτερο ρόλο για να πετύχουμε τον στόχο μας είναι η διατροφή μας!!!
      Καλή συνέχεια, ότι χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω είμαι εδώ!

      Διαγραφή

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου