ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ και ΑΣΚΗΣΗ: Μύθοι και αλήθειες!!!

Αδυνάτισμα και άσκηση
Εξαιρετικό άρθρο σχετικά με γνωστούς μύθους για το αδυνάτισμα και την άσκηση, μάθετε όλη την αλήθεια!!!
Ιδρώστε περισσότερο για να κάψετε πιο πολύ λίπος!
Η ποσότητα του ιδρώτα που αποβάλλει ο κάθε άνθρωπος είναι ενδεικτική της ικανότητας του σώματός του να διατηρεί την κανονική θερμοκρασία του.Ιδρώνετε όταν το σώμα σας αρχίζει να συσσωρεύει θερμότητα για να νιώσετε το αίσθημα της δροσιάς όταν αρχίζει η εξάτμιση του ιδρώτα. Δεν έχει επομένως καμιά σχέση με την ποσότητα των θερμίδων που καίτε.


Μη λαμβάνετε υπόψη τη ζυγαριά αμέσως μετά τη γυμναστική
Τα πάντα για την ΖΥΓΑΡΙΑ,λέει αλήθεια ή ψέματα? )
Αυτό είναι σωστό. Το βάρος που έχετε χάσει μετά τη γυμναστική είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος υγρά τα οποία θα πρέπει να αναπληρωθούν. «Ξεκίνησα γυμναστική και πήρα βάρος!» Αυτό που συμβαίνει όταν κάνετε κυρίως ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης είναι η τόνωση της μυϊκής μάζας, που είναι βαρύτερη από το λίπος και έτσι μπορεί το συνολικό σας βάρος να παραμείνει το ίδιο ή και να αυξηθεί λίγο, αλλά η σωματική σύστασή σας να έχει μεταβληθεί θετικά. Όταν λοιπόν μειώνεται το σωματικό λίπος, μπορεί να σημειωθεί μικρή αύξηση του βάρους, εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους του μυϊκού ιστού. Αυτό που έχει φυσικά σημασία είναι η σωματική σύσταση και γι’ αυτό πρέπει να κάνετε λιπομέτρηση για μια ακριβή διαπίστωση των αποτελεσμάτων της άσκησης. Πρακτικά θα το διαπιστώσετε γιατί τα ρούχα θα σας «πέφτουν» καλύτερα, επειδή η μυϊκή μάζα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο-όγκο από ό,τι η λιπώδης μάζα. Με άλλα λόγια, η αύξηση της μυϊκής μάζας είναι κάτι θετικό, που το επιδιώκουμε διότι έχει μόνο οφέλη.

Στοχευμένη άσκηση για τοπικό αδυνάτισμα
Άλλος ένας κλασικός μύθος που απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα και οδηγεί πολύ κόσμο σε λάθος ασκήσεις και υπερβολές χωρίς νόημα. Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν γυμνάζετε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας δεν είναι εφικτό λόγω της ανθρώπινης φυσιολογίας να χάσετε βάρος-λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα, υπάρχει η τάση τα σημεία του σώματος που πρώτα «παχαίνουν» να είναι, δυστυχώς, τα τελευταία που αδυνατίζουν. Το λίπος χάνεται από όλο το σώμα όταν κάνετε γυμναστική. Το πιο δύσκολο Δεν είναι τόσο δύσκολο να χάσετε βάρος, όσο είναι να μην το ξαναπάρετε. Oι περισσότεροι ξαναπαίρνουν το βάρος που χάνουν μόλις σταματήσουν τη δίαιτα (σε ποσοστό 90% το έχουν ξαναπάρει μέσα σε 1 χρόνο). Αυτοί όμως που συνδυάζουν άσκηση και διατροφή έχουν καλύτερο έλεγχο του σωματικού τους βάρους.

Πολλοί, επίσης, μιλούν για αργό μεταβολισμό.
Τα παντα για τον ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ!!! )
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχετε αργό μεταβολισμό. Η αλήθεια είναι ότι οι πιο ογκώδεις άνθρωποι έχουν απλά υψηλότερο μεταβολισμό. Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο περισσότερη ενέργεια καίτε χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Τα βάρη θα σας «φουσκώσουν» Πρόκειται για έναν από τους πιο συνηθισμένους μύθους, που, μεταξύ άλλων, απομακρύνει αρκετές γυναίκες από τις απαραίτητες για αυτές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Πέρα από τη μεγάλη σημασία της μυϊκής ενδυνάμωσης για λόγους φυσικής κατάστασης και υγείας, η ποσότητα της μυϊκής μάζας εξαρτάται αρκετά από γενετικούς παράγοντες και, επομένως, είναι πρακτικά αδύνατο για ένα φυσιολογικό άτομο να γίνει σαν τον Σβαρτσενέγκερ! Για να διαλύσουμε, λοιπόν, τις παρεξηγήσεις, λιγότερο από το 1% των γυναικών και από το 10% των ανδρών έχουν τη γενετική προδιάθεση να αναπτύξουν μυϊκό όγκο με τη προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης. Επίσης, οι ασκήσεις μυϊκής τόνωσης βοηθούν στη διατήρηση ή και αύξηση του μυϊκού ιστού, που μειώνεται φυσιολογικά μετά την ηλικία των 30, και είναι υπεύθυνος για το βασικό μεταβολισμό - δηλαδή για τις θερμίδες που καίτε σε κατάσταση ηρεμίας (όταν δεν κάνετε απολύτως τίποτα). Άρα οι ασκήσεις με βάρη, βοηθούν στη μεγαλύτερη καύση θερμίδων.
Άσκηση και δίαιτα μαζί δεν γίνεται
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ SUPER ΓΡΑΜΜΩΣΗ!!!! )
Εξαρτάται από το τι εννοούμε δίαιτα. Ναι, δεν συστήνεται εξαντλητική δίαιτα ποτέ, ούτε όταν κάποιος ακολουθεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής, γιατί χρειάζεται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα του δώσουν ενέργεια. Μπορεί όμως κάλλιστα να ακολουθεί μια ισορροπημένη, μεσογειακή δίαιτα, έτσι ώστε να παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή τροφοδότηση του σώματος με ενέργεια και πρωτεΐνες.

Τα βάρη «σφίγγουν» το λίπος
Το λίπος δεν «αντιδρά» στις ασκήσεις ενδυνάμωσης κατ’ αυτό τον τρόπο. Στην κυριολεξία, δεν αντιδρά καθόλου, οπότε μη σας απασχολεί αυτός ο φοβερός μύθος. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι μέσω της μυϊκής ενδυνάμωσης αυξάνεται η μυϊκή μάζα, που σημαίνει ψηλότερο μεταβολισμό, άρα μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Αυτό που ίσως δημιουργεί την παρεξήγηση είναι ότι η αύξηση της μυϊκής μάζας, χωρίς τη μείωση του επιφανειακού λίπους από πάνω της, δίνει την αίσθηση ότι το λίπος «έσφιξε»... Για να αδυνατίσετε, πρέπει να κάνετε μόνο αεροβική άσκηση και όχι βάρη Σίγουρα η αεροβική άσκηση είναι αυτή που θα οδηγήσει σε καύση θερμίδων -επομένως και λίπους- και σε απώλεια κιλών. Όμως και οι ασκήσεις μυϊκής τόνωσης θα βοηθήσουν, όπως είπαμε ήδη, στη διατήρηση ή και την αύξηση του μυϊκού ιστού (που είναι μεταβολικά ενεργός), κάτι που συντελεί στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού, δηλαδή στην καύση περισσότερων θερμίδων. Άρα, μην αφήνετε «τα βάρη» έξω από το πρόγραμμά σας, τα οποία όπως έχουμε εξηγήσει έχουν και πολλά άλλα οφέλη στην υγεία.
Πόση άσκηση χρειάζεται για να χάσω βάρος;
Για να κάψετε 1 κιλό λίπους, πρέπει να κάψετε 7.000 θερμίδες περίπου. Έτσι, αν χάνετε για παράδειγμα 350 θερμίδες σε μια προπόνηση, θα χρειαστείτε 20 προπονήσεις για να χάσετε 1 κιλό λίπους. Αν παράλληλα όμως προσέξετε λίγο και τη διατροφή σας και μειώσετε και την πρόσληψη θερμίδων κατά 350 θερμίδες, τότε θα χρειαστείτε το μισό χρόνο για να χάσετε αυτό το 1 κιλό. Έτσι, αν θέλετε να αδυνατίσετε, στοχεύστε σε τουλάχιστον 150 λεπτά γυμναστικής την εβδομάδα, δηλαδή 5 φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση. Αν μάλιστα μειώσετε και τις θερμίδες που παίρνετε, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, όπως δεν πήρατε τα τελευταία σας 5-10 κιλά μέσα σε 1-2 μήνες, έτσι δεν πρόκειται και να τα χάσετε σε 1-2 μήνες!
πηγή:vita.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου