Μάθε πώς να υπολογίζεις τον ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ σου!!!

Πως υπολογίζω τον μεταβολισμό μου

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε πολύ απλά να υπολογίσουμε τον μεταβολισμό μας!!!

Πόσες φορές κολλήσατε κατά τη διάρκεια της δίαιτας και τα «ρίξατε» στο μεταβολισμό σας; Για να μπορέσετε να κάνετε μόνοι σας τη δική σας διατροφή απώλειας βάρους είναι σημαντικό να γνωρίσετε τον προσωπικό σας σύμμαχο και βοηθό σας… με άλλα λόγια το μεταβολισμό σας…
Καθημερινά το σώμα μας εργάζεται ακατάπαυστα για να μας διατηρήσει στη ζωή και να λειτουργεί ομαλά. Για τις πιο βασικές λειτουργίες, όπως η αναπνοή και ο χτύπος της καρδιάς, το σώμα μας «καίει» καύσιμα, τα οποία προμηθευόμαστε από την τροφή και τα υπολογίζουμε με τη γνωστή μονάδα μέτρησης: τις θερμίδες. Οι θερμίδες που καταναλώνει ο οργανισμός μας για να φέρει εις πέρας αυτές τις βασικές λειτουργίες που μας κρατούν στη ζωή αφορούν στο Βασικό Μεταβολισμό μας. Ο Βασικός Μεταβολισμός (ΒΜ) καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών μας «καύσεων» και εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία, τη σύσταση του σώματος, αν δηλαδή το σώμα μας έχει μεγάλο ποσοστό λίπους ή μυϊκής μάζας και άλλες μεταβολικές παραμέτρους.
Εκτιμήστε τις θερμίδες του Βασικού Μεταβολισμού σας σε ένα 24ώρο ανάλογα με το βάρος και το φύλο σας με τη βοήθεια του πίνακα:
Πίνακας Βασικού Μεταβολισμού
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με την πάροδο των χρόνων ο Βασικός Μεταβολισμός μειώνεται ελαφρά κατά περίπου 2% κάθε δεκαετία. Αν είστε άνω των 50 ετών μειώστε το Βασικό Μεταβολισμό σας κατά 10%.
*Η εκτίμηση των θερμίδων του Βασικού Μεταβολισμού σας είναι αδρός. Ακριβή μέτρηση και υπολογισμό μπορείτε να κάνετε μονάχα με την ειδική μέθοδο της άμεσης θερμιδομετρίας που εφαρμόζεται σε πολλά διαιτολογικά γραφεία.


Υπολογίστε με βάση το παράδειγμα
Π.χ. Ο BM μιας γυναίκας 64 κιλών είναι 1459 θερμίδες, δηλαδή η γυναίκα αυτή ξοδεύει μέσα στην ημέρα της για τις βασικές της λειτουργίες 1459 θερμίδες.
Ενώ, ο BM ενός άντρα 85 κιλών είναι 2040 θερμίδες, δηλαδή κάθε ημέρα ξοδεύει για τις βασικές λειτουργίες του 2040 θερμίδες.
Αν είστε πάνω από 50 ετών, αφαιρέστε από το ποσό που αντιστοιχεί στο βάρος και το φύλο σας 10%, π.χ. αν έχετε ΒΜ 1801 θερμίδες – 180 = 1620 θερμίδες.

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου