Μάθε τα πάντα για την ΔΙΑΙΤΑ με ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ!!!

ΔΙΑΙΤΑ με ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
Δίνεται η εντύπωση ότι όπου και να κοιτάξεις, κάποιος οπωσδήποτε θα διαφημίζει μια καινούργια δίαιτα, εκθειάζοντας το ρόλο της πρωτεΐνης. Αλλά ανεξάρτητα από το αν θέλετε να χάσετε βάρος, να πάρετε βάρος ή να διατηρήσετε το βάρος σας η σημασία των πρωτεϊνών ξεφεύγει από το στόχο της δημιουργίας μυών και ωραίας εμφάνισης.
Απαραίτητη για κάθε οργανισμό

Πρωτεΐνες - ένα σημαντικό συστατικό του κάθε κυττάρου του οργανισμού μας. Αυτή η οργανική ένωση αποτελείται από 22 αμινοξέα, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως οι δομικές μονάδες της ζωής. Η πρωτεΐνη αποθηκεύετε στους μύες και τα όργανα, και ο οργανισμός την χρησιμοποιεί για την κατασκευή και την ανανέωση των ιστών, καθώς και για την παραγωγή ενζύμων και ορμονών. Οι πρωτεΐνες βοηθούν, επίσης, το αίμα να μεταφέρει οξυγόνο στον οργανισμό. Μαζί με τα λίπη και τους υδατάνθρακες η πρωτεΐνη είναι "μακρο-θρεπτικό συστατικό" - αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός μας το χρειάζεται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες. Το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Επιστημονικής Ακαδημίας των ΗΠΑ έβγαλε το συμπέρασμα ότι, η καθημερινή ανάγκη πρωτεΐνης πρέπει να είναι το 15%-35% της συνολικής κατανάλωσης θερμίδων και στους άντρες πρέπει να είναι λίγο περισσότερο από ότι στις γυναίκες. Η έλλειψη πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης εξασθένιση της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος.

Πως η πρωτεΐνη επηρεάζει το βάρος μας

Η μεγάλη δημοτικότητα της δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης εξηγείται λόγω του ότι ελέγχει το αίσθημα της πείνας. Με την πέψη των πρωτεϊνών, ο εγκέφαλος λαμβάνει το μήνυμα ότι η πείνα έχει μειωθεί. Ακόμα ένας λόγος χρήσης της πρωτεΐνης είναι, ότι δυναμώνοντας την μυϊκή μάζα, ενισχύεται ο μεταβολισμός σε κατάσταση ηρεμίας. Λόγω ηλικίας και έλλειψης σωματικής άσκησης η μυϊκή μάζα μειώνεται, γι αυτό η διατήρηση της φυσικής κατάστασης είναι σημαντική για την καύση του λίπους και τη διατήρηση του μεταβολισμού σε υψηλό επίπεδο. Η πρωτεΐνη συμβάλλει επίσης σε μια πολύ πιο αργή άνοδο και πτώση του επιπέδου του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα και έτσι μπορείτε να αποφύγετε την «απότομη άνοδο του σακχάρου» όπως συμβαίνει μετά την κατανάλωση γλυκών που δεν έχουν την ανάλογη ποσότητα πρωτεΐνης.

Δώστε προσοχή στην προέλευση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρωτεΐνη χωρίς υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών. Για παράδειγμα, σόγια, φασόλια, καρύδια και δημητριακά ολικής αλέσεως μας παρέχουν πρωτεΐνη χωρίς πολλά κορεσμένα λιπαρά και παράλληλα δίνουν πολλές φυτικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά. Μια άλλη πηγή υγιών πρωτεϊνών είναι η υψηλής ποιότητας φυτικές πρωτεΐνες που περιέχονται σε πρωτεϊνούχα συμπληρώματα διατροφής . Είναι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης οι οποίες απορροφούνται γρήγορα και πλήρως, σε αντίθεση από πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης. Έχουν επίσης λίγες θερμίδες και σχεδόν καθόλου λίπη.Τώρα που οι γνώσεις σας για την πρωτεΐνη αυξήθηκαν, μπορείτε αποτελεσματικά να βελτιώσετε την διατροφή σας και να ενισχύσετε την υγεία σας.

πηγη:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!


loading...

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Πολύ ενδιαφέρον το blog σου.
    Δίνεις χρήσιμες πληροφορίες που πιστεύω ότι βοηθούν όσους σε διαβάζουν.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Κατερίνα,σε καλωσορίζω στο blog μου ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο και να τι επισκέπτεσαι συχνά,καλή συνέχεια με ΥΓΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου