4ο Μέρος - Τα πάντα για τα συμπληρώματα ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ!!!

Πληροφορίες σχετικά με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης
Τι πρέπει να προσέχω όταν επιλέγω ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης;Θα πρέπει να ελέγχετε πέντε βασικούς παράγοντες: 1) Προέλευση πρωτεΐνης (ο ορός γάλακτος κι οι πρωτεΐνες από αβγό και γάλα θεωρούνται οι καλύτερες). 2) Το ποσοστό της πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια προϊόντος (PER).
3) Το ποσοστό της αφομοιωσιμότητας της πρωτεΐνης (Net protein Utilization ή NPU). 4) Τη βιολογική αξία του προϊόντος (biologic Value) από πλευράς περιεχομένου σε αμινοξέα (% retained nitrogen). 5) Το χημικό βαθμό («chemical score») της πρωτεΐνης. Ένας έκτος κρίσιμος παράγοντας είναι τα επιπλέον συστατικά που περιέχονται στο σκεύασμα. Πρωτεϊνούχα σκευάσματα εμπλουτισμένα με υπέρ – δόσεις βιταμινών, μετάλλων και «εξωτικών» βοτάνων, θα πρέπει να σας προβληματίσουν πριν την αγορά τους γιατί, μετά, θα προβληματίσουν σίγουρα τα νεφρά σας.

Τι πρωτεΐνη πρέπει να παίρνω ανάλογα με τους στόχους μου;
Εμπειρικά έχει αποδειχτεί ότι όποιος δεν παίρνει φάρμακα, θα πρέπει να προτιμά κυρίως τα προϊόντα που περιέχουν συνδυασμούς σύνθετων υδατανθράκων (10 – 20%) και πρωτεϊνών (60 – 80%). Συνήθως μία πρωτεϊνούχα σκόνη με 80% πρωτεΐνη είναι περισσότερο αφομοιώσιμη από μία άλλη, της ίδιας πηγής, με 90% περιεκτικότητα πρωτεΐνης. Σκευάσματα «ειδικής μυϊκής πυκνότητας» (δηλαδή με λιγότερο από 70% πρωτεΐνη, συνήθως γύρω στο 50 – 70%) θεωρούνται καλύτερα για τη πιο γρήγορη μυϊκή αποκατάσταση, λόγω του υψηλού βαθμού υδατανθράκων, βιταμινών και μετάλλων που περιέχουν, αλλά μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του υποδόριου λίπους εάν δεν ακολουθείται μία λελογισμένη διατροφή κι εντατική προπόνηση.

Τι συμπλήρωμα πρωτεΐνης πρέπει να πάρω για να κάνω μύες;
Για να «κάνετε μύες» χρειάζεστε την ανάλογη προπόνηση, επαρκή ανάπαυση και σωστή διατροφή ανάλογα με τις ανάγκες σας.Αν παίρνετε ό,τι χρειάζεστε από τις τροφές, δεν χρειάζεται να πάρετε κανένα επιπλέον συμπλήρωμα.Τα συμπληρώματα πρέπει να «συμπληρώνουν» κι όχι να «υποκαθιστούν» σημαντικότερα πράγματα όπως η άσκηση, το φαγητό και η ξεκούραση.

Έχω διαπιστώσει ότι χρειάζομαι συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Τι να πάρω;
Αν θέλετε να αυξήσετε το βάρος σας, συμπληρώστε την διατροφή σας με φόρμουλες αύξησης βάρους ή πρωτεϊνούχα σκευάσματα με υψηλό ποσοστό υδατανθράκων κι αυξήστε τη συνολική θερμιδική λήψη το πολύ κατά 500 θερμίδες την ημέρα.Αν δεν χρειάζεστε αύξηση βάρους, προτιμήστε προϊόντα με αρκετή ή μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να κάνετε 5 – 6 μικρά γεύματα και να τα κατανείμετε κατάλληλα έτσι ώστε να μην παίρνετε παραπάνω από 35 – 40 γραμμάρια πρωτεϊνών, συνολικά, κάθε 2,5 – 3 ώρες.
πηγη:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου