PreWorkout συμπληρώματα διατροφής χρήση και χρησιμότητα!!!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι είναι τα PreWorkout συμπληρώματα διατροφής, πια είναι η χρήση - χρησιμότητα σε ποιους απευθύνονται και γιατί θα πρέπει να τα εντάξουμε στο πρόγραμμα μας!!!


PreWorkout-sympliromata
Συμπληρώματα διατροφής υπάρχουν χιλιάδες στην αγορά, αυτά όμως που τραβάνε την προσοχή και γίνετε πολύ συζήτηση είναι τα PreWorkout, δηλαδή τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούμε περίπου 30 λεπτά πριν τις προπονήσεις μας!

#PreWorkout σε τι μορφή θα τα βρούμε!

Τα PreWorkout  τα βρίσκουμε κυρίως σε μορφή σκόνης,κάψουλες μασώμενα δισκία και σε υγρή μορφή. Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε αυτό σε μορφή σκόνης το οποίο αναμιγνύεται σε νερό έτοιμο προς κατανάλωση σε δευτερόλεπτα και σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές είναι πιο οικονομικό!

Εδώ θα ήθελα την ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
Όταν αγοράζετε ένα PreWorkout συμπλήρωμα δείτε προσεχτικά την ετικέτα να αναφέρει ξεχωριστά τα συστατικά που περιεχέι και σε τι ποσότητα είναι το καθένα ξεχωριστά ανά δοσολογία!
Αποφύγετε προϊόντα που τα συστατικά τους είναι σε μορφή μείγματος (blend) γιατί έτσι δεν ξέρουμε ακριβώς την περιεκτικότητα των δραστικών συστατικών.
Δείτε παράδειγμα την παρακάτω ετικέτα και θα καταλάβετε πιο πρέπει να επιλέξετε!

PreWorkout sympliromata systatika etiketa

Προσωπικά θα σας πρότεινα να αγοράσετε όλα τα δραστικά συστατικά το καθένα ξεχωριστά σε μορφή σκόνης. Σίγουρα το ποσό χρημάτων που θα δώσετε στην αρχή μαζεμένο θα είναι υψηλότερο αλλά στην τελική θα σας βγει πιο οικονομικό γιατί θα σας βγάλει πολλές δόσεις και το σημαντικότερο είναι ότι θα ξέρετε στα σίγουρα πόσα γραμμάρια από το κάθε δραστικό συστατικό θα περιλαμβάνει το PreWorkout ρόφημα σας, πάντα με την βοήθεια μιας ζυγαριάς ακριβείας!!!



#PreWorkout πια είναι τα γενικά οφέλη!

Τα PreWorkout στοχεύουν στην αύξηση της φυσικής ενέργειας του σώματος σας, στην εστίαση, την συγκέντρωση, και στην αύξηση των επιπέδων αντοχής και δύναμης!
Όταν η μέρα σου ξεκινάει με ένα οκτάωρο δουλειάς σίγουρα υπάρχει κούραση σωματική αλλά και ψυχολογική.
Ένα συμπλήρωμα PreWorkout σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα κάνει την διάφορα, δίνοντας μας την έξτρα ώθηση - όρεξη ώστε να εκπληρώσουμε αποτελεσματικά τον στόχο της προπόνησης μας!!!


1.Δράση: Εστίαση - Συγκέντρωση!
Μια πολύ σημαντική δράση που θα την αντιληφθούμε άμεσα είναι το να μπορούμε να επικεντρωνόμαστε στο έργο της άσκησης χωρίς να χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση μας και ειδικά να μην χάνουμε την προσοχή μας ανάμεσα στα σετ. Αυτό θα μας γλιτώσει χρόνο και σίγουρα θα αποφύγουμε πιθανούς τραυματισμούς από έλλειψη συγκέντρωσης!
Αυτή η επίδραση συνήθως αναφέρεται από τους περισσότερους επαγγελματίες bodybuilders ως “tunnel vision”.


2.Δράση: Αντοχή!
Σε φυσιολογικές καταστάσεις προς το τέλος των προπονήσεων σας θα αρχίσετε να αισθάνεστε κουρασμένοι και να επιβραδύνεται ο ρυθμός σας, αναγκάζοντας σας να ρίξετε την ένταση και τα κιλά του επόμενου σετ γιατί φοβάστε πως δεν θα τα καταφέρετε.
Χρησιμοποιώντας PreWorkout θα παραμείνετε αισιόδοξοι και θετικοί καθ' όλη την διάρκεια της άσκησης με αυξημένα επίπεδα αντοχής ως το τέλος, ώστε να ολοκληρώσετε αποτελεσματικά την προπόνηση σας!


3.Δράση: Δύναμη!
Το πλεονέκτημα των PreWorkout είναι η αύξηση της δύναμης!
Η επιπλέον ενέργεια και αντοχή που έχουμε μας επιτρέπει να σηκώσουμε περισσότερα κιλά κάνοντας περισσότερες επαναλήψεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με αυτό που θα κάναμε σε φυσιολογικές συνθήκες!
Αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση οδηγεί τελικά σε αύξηση της μυικής μας μάζας οπότε και αύξηση της δύναμης μας!!!


#Ποια είναι τα κύρια συστατικά?

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα συστατικά και πια είναι η δράση τους.
Τα περισσότερα PreWorkout έχουν παρόμοια συστατικά το μόνο που αλλάζει είναι η ποσότητα των δραστικών συστατικών!
Τα κύρια συστατικά που βρίσκονται στα PreWorkout είναι:

Creatine Monohydrate (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μεταπροπονητικό ρόφημα)
L-Arginine
Beta Alanine
- Caffeine (προτιμήστε ως πηγή καφεΐνης το Guarana, έχει πολλά ευεργετικά οφέλη)

*Υπάρχουν και άλλα, απλά αυτά είναι τα γνωστότερα και συνηθέστερα  στην χρησιμοποίηση τους από αθλητές καθώς και η βάση δημιουργίας των γνωστότερων PreWorkout συμπληρωμάτων διατροφής!!!
creatine monohydrate PreWorkout sympliromata
2ο μέρος. Ο Lazar Angelov προτείνει συμπληρώματα διατροφής για μυική ανάπτυξη!!!

#Κάντε κύκλους χρήσης τα PreWorkout σας!

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής είναι σημαντικό μετά από ένα κύκλο χρήσης 8-12 εβδομάδων να κάνουμε παύση για 2-4 βδομάδες, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το σώμα μας θα παραμείνει ευαίσθητο στα δραστικά συστατικά!
Μέτα το τέλος της παύσης και ξεκινώντας και παλι τα PreWorkout θα αισθανθούμε και πάλι την ώθηση σαν να είμαστε υπερτροφοδοτούμενοι!!!


#Επιλέξτε το δικό σας PreWorkout!

Επιλέγοντας συμπλήρωμα PreWorkout θα πρέπει να βασίζεται στους προσωπικούς σας στόχους και προϋπολογισμό.
Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες προϊόντα που διατίθενται, αλλά υπάρχουν τρόποι για να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα εύκολα, χρησιμοποιώντας τη γνώση που μόλις αποκτήσατε από τις παραπάνω πληροφορίες για να επιλέξετε  το κατάλληλο προϊόν για εσάς.

1.Διαβάστε προσεχτικά την ετικέτα!
2.Κοιτάξτε ποια είναι τα κορυφαία σε πωλήσεις!
3.Δείτε το κόστος και πόσες μερίδες περιεχέι ανά συσκευασία!


#Αποτελεσματικός τρόπος χρήσης!

Υπάρχουν μερικοί απλοί γενικοί κανόνες χρήσης των PreWorkout συμπληρωματων. Παρακαλώ φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να δείτε το μέγιστο αποτέλεσμα!


1.Χρήση πάντα με άδειο στομάχι
2 Μην συνδυάζετε διαφορετικά προϊόντα!
3 Μην υπερβαίνετε την δοσολογία, διαβάστε την ετικέτα!
4.Πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της προπόνηση σας αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας!
5.Μην χρησιμοποιείτε το προϊόν πριν τον ύπνο ή τις ημέρες ξεκούρασης!


eshop-myprotein

#Συχνές ερωτήσεις για τα PreWorkout συμπληρώματα!

Ε. Πρέπει να πάρω το PreWorkout μαζί με φαγητό πριν την προπόνηση?
Α. Τα PreWorkout θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά με άδειο στομάχι για να  μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.


Ε. Μπορώ να συνδυάσω διαφορετικά PreWorkout προϊόντα?
Α. Γενικά δεν είναι καλή ιδέα να συνδυάζουμε πολλά διαφορετικά προϊόντα.
Δεν θα πρέπει ποτέ να συνδυάζουμε την καφεΐνη που περιεχέι το προϊόν πίνοντας καφέ ή ενεργειακά ποτά που περιέχουν αρκετή καφεΐνη!

Ε. Είμαι σε πρόγραμμα απώλειας λίπους, θα πρέπει να συνεχίσω να χρησιμοποιώ PreWorkout?
A. Τα PreWorkout δεν θα εμποδίσουν την απώλεια λίπους με κανένα τρόπο.
Στην πραγματικότητα πολλά από τα συστατικά, θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του ρυθμού του  μεταβολισμού οπότε και στο κάψιμο του λίπους!


Ε. Πρέπει να χρησιμοποιώ το προϊόν και τις ημέρες ξεκούρασης?
Α. Ξεκάθαρα ΟΧΙ! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε λήψη των PreWorkout τις ημέρες ξεκούρασης. Σκοπός των προϊόντων αυτών πριν από την προπόνηση είναι για να βελτιώσει την προπόνησή σας, καθώς και την αναβολική δράση της προπόνηση σας!


Ε. Μετά την προπόνηση χρησιμοποιώ πρωτεϊνούχο ρόφημα, χρειάζεται να αλλάξω κάτι?
Α. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα! Το PostWorkout γεύμα είναι το σημαντικότερο της ημέρας και πρέπει να είναι πλούσιο σε αμινοξέα!


Σαν επίλογο θα ήθελα να τονίσω και να ξεκαθαρίσω πως το σημαντικότερο για να πετύχετε τους προσωπικούς σας στόχους είναι η ΔΙΑΤΡΟΦΗ και η ΑΣΚΗΣΗ, τα συμπληρώματα είναι για να δώσουν το κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα σε αυτούς που ασκούνται σκληρά και οι ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά είναι μεγάλες!
Θα πρέπει να είμαστε αυστηρά πάνω από 18 χρονών για να καταναλώσουμε συμπληρώματα και απολύτως υγιείς ανεξαρτήτου ηλικίας!
Κάθε έξι(6) μήνες προτείνετε να κάνουμε γενικές εξετάσεις για να έχουμε την πλήρη εικόνα της υγείας μας που είναι και το πιο σημαντικό!!!
Τα συμπληρώματα διατροφής σε καμία περίπτωση δεν είναι φάρμακα.
Μακριά από απαγορευμένες ουσίες όπως αναβολικά στεροειδή και ορμόνες.
Δεν αξίζει να θυσιάσουμε την ΥΓΕΙΑ μας για μια πρόσκαιρη εξωτερική εμφάνιση!!!

Είμαι πάντα στην διάθεση σας να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, τα σχόλια σας είναι επιθυμητά γιατί έτσι όλοι μας λαμβάνουμε γνώση και γινόμαστε καλύτεροι!
Να διατρέφεστε υγιεινά, να γυμνάζεστε με πάθος και να αγαπάτε 
το σώμα και την ΥΓΕΙΑ σας!!!
Απαγορεύεται η αντιγραφή-αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του συγγραφέα!!!

Γιώργος Εμμανουηλίδης 
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου