10 τροφές και βότανα που θα καθαρίσουν και θα αποτοξινώσουν το συκώτι μας!!!

Το συκώτι-ήπαρ εργάζεται καθημερινά πολύ σκληρά για να μας προστατεύσει
από τις τοξίνες που επηρεάζουν σοβαρά την υγεία μας!!!


trofes votana katharismos apotoxinosi sykotiou
Το όργανο αυτό παίζει κυρίαρχο ρόλο σε πάρα πολλές λειτουργίες του σώματος μας όπως, τον μεταβολισμό,την αποθήκευση γλυκογόνου,σύνθεση πρωτεϊνών,παραγωγή ορμονών και απομάκρυνση τοξικών ουσιών!!!
Ο κύριος τρόπος με τον οποίο το σώμα μας αποβάλλει τις τοξίνες που εισέρχονται στο σώμα μας μέσω της πεπτικής οδού, του δέρματος και του αναπνευστικού συστήματος είναι το συνεχές φιλτράρισμα του αίματος από το συκώτι μας.

Η επιβάρυνση όμως του ήπατος και η έκθεση του σε μεγάλες ποσότητες τοξινών έχει ως αποτέλεσμα να το στρεσάρει, με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία του και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας.

Το ήπαρ είναι υπεύθυνο για την παραγωγή χολής η όποια συμβάλει σημαντικά στην αποτοξίνωση και είναι μεταβολικά απαραίτητη για την κατανομή και την αφομοίωση των λιπών και των πρωτεϊνών από την διατροφή μας.
Οπότε είναι εξαιρετικά σημαντικό το συκώτι μας να διατηρείται σε καλή κατάσταση ώστε το σώμα μας να είναι σε θέση να καθαρίσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που του παρέχονται.
Η σωστή λειτουργία των ματιών, της καρδιάς, του εγκεφάλου, των αρθρώσεων, των νεφρών και πολλών άλλων διεργασιών εξαρτώνται από την καλή λειτουργία του ήπατος.


Εδώ είναι 7 τροφές που μπορείτε να συμπεριλάβετε καθημερινά για να βοηθήσετε το συκώτι-ήπαρ σας να διατήρηση την υγεία του και επομένως την δική σας.


1. Πράσινο Τσάι

prasino tsai apotoxinosi ipatos

Το πράσινο τσάι περιέχει ένα είδος φυτικών αντιοξειδωτικών τις κατεχίνες. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι βοηθάνε στην μη συσσώρευση λίπους και ότι προάγουν την ορθή λειτουργία του ήπατος. Αυτό το ισχυρό φυτικό ρόφημα προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες που συσσωρεύονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.


2. Κουρκουμάς

kourkoumas apotoxinosi ipatos

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα είναι ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα για τη διατήρηση ενός υγιούς ήπατος! Έχει αποδειχθεί για την δύναμη που έχει να προστατεύει το ήπαρ, από τις τοξικές βλάβες και την ικανότητα να  αναγεννά ακόμη και τα κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος. Ο κουρκουμάς ενισχύει τη φυσική παραγωγή της χολής,βελτιώνοντας την συνολική λειτουργία της χοληδόχου κύστης, άλλο ένα όργανο του σώματος που βοηθάει στον καθαρισμό.


3. Γαϊδουράγκαθο

gaidouragatho apotoxinosi ipatos

Το γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle) είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, ουσίες που είναι γνωστές για την αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές  δράσεις τους. Το γαϊδουράγκαθο θεωρείται ότι έχει ιδιότητες που προστατεύουν το ήπαρ από την ανάπτυξη ίνωσης, μιας διαδικασίας που στην ακραία της μορφή αποτελεί την κίρρωση του ήπατος. Θεωρείτε ιδανικό για την αποτοξίνωση και ειδικά στην περίπτωση υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος,υποστηρίζοντας την δράση ενάντια στη χρόνια κίρρωση του ήπατος.

4. Σκόρδο

skordo apotoxinosi ipatos

Το σκόρδο περιέχει ενώσεις που ενεργοποιούν τα ηπατικά ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την  αποτοξίνωση του σώματος μας. Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αλισίνη και σελήνιο,δυο πανίσχυρα θρεπτικά συστατικά που αποδεδειγμένα βοηθούν στην προστασία του ήπατος από τοξικές
βλάβες και βοηθούν στη διαδικασία αποτοξίνωσης του.

eshop-myprotein

5. Αβοκάντο

avocado apotoxinosi ipatos

Το αβοκαντο είναι Πλούσιο σε γλουταθειόνη ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στον οργανισμό σε υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, που είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας και προωθεί ενεργά την υγεία του ήπατος, προστατεύοντας το από τοξική υπερφόρτωση, ενισχύοντας την καθαριστική του δύναμη! Βάλτε στην διατροφή σας το αβοκάντο σε συχνή βάση.


6. Καρύδια

karydia apotoxinosi ipatos

Τα Καρύδια είναι πλούσια σε L-αργινίνη αμινοξύ, γλουταθειόνη, ω-3 λιπαρά οξέα,ολεϊκό οξύ, λινολεϊκό οξύ, άλφα λινολεϊκό οξύ (ALA) που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος από την αμμωνία που προκαλεί ασθένειες! Επίσης τα καρύδια βοηθούν στην οξυγόνωση του αίματος.


7. Γκρέιπφρουτ

grapefruit apotoxinosi ipatos

Το Γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε φυσική βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, δύο  ισχυρά καθαριστικά του ήπατος. Όπως το σκόρδο έτσι και  το γκρέιπφρουτ περιέχει ενώσεις που ενισχύουν την παραγωγή των ηπατικών ενζύμων αποτοξίνωσης. Επίσης περιέχει ένα φλαβονοειδές που είναι γνωστό ως
ναριγκενίνη που βοηθάει το συκώτι να κάψει λίπος αντί να το αποθηκεύσει.


8. Πράσινα λαχανικά

prasina laxanika apotoxinosi ipatos

Προτιμήστε τα φυλλώδη λαχανικά με έντονο πράσινο χρώμα πάντα βιολογικά όπως σπανάκι,ρόκα, χόρτα,ραδίκια τα οποία βοηθούν στο να αποβληθούν τα βαρέα  μέταλλα. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά επομένως, βοηθάνε να εξαλείψουμε τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα από το σώμα μας, ενισχύοντας την ροή και τον καθαρισμό της χολής!


9. Αγκινάρα

agkinara apotoxinosi ipatos

Η αγκινάρα βάση μελετών έχει ηπατοπροστατευτική δράση και αυτό οφείλεται σε μία πικρή ουσία την κυναρίνη,η οποία αυξάνει την έκκριση της χολής. Βοηθά σε περιπτώσεις ηπατικής ανεπάρκειας,ίκτερου συμβάλλοντας στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων που έχουν εκτεθεί σε τοξίνες.


10. Ελαιόλαδο

elaiolado apotoxinosi ipatos

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη στην διατροφή μας και δικαίως το αποκαλούν υγρό χρυσό!!! Αυτό που θα πρέπει από εδώ και πέρα να κάνετε καθημερινά είναι η παρακάτω μέθοδος από το βιβλίο του Andreas Moritz "Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής".


Σας παραθέτω ακριβώς το κείμενο από το βιβλίο για να υπάρχει ακρίβεια:

Κάνετε καθημερινά ελαιοθεραπεία!!!

Η ελαιοθεραπεία είναι απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του αίματος.
Έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές, όπως οι παθήσεις του αίματος, πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές, παθήσεις δοντιών και ούλων, πονοκέφαλοι, δερματοπάθειες, πεπτικά έλκη, εντερικές διαταραχές, ανορεξία, παθήσεις καρδιάς και νεφρών, εγκεφαλίτιδα, νευρολογικά προβλήματα, ένδεια μνήμης, γυναικολογικές διαταραχές και οίδημα στο πρόσωπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε το λάδι στο στόμα σας. Θα χρειαστείτε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο ψυχρής έκθλιψης. Το πρωί, πριν πάρετε πρωινό, βάλτε μία κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα σας, χωρίς να το καταπιείτε.
Στριφογυριστέ την ποσότητα λαδιού μέσα στο στόμα σας και περάστε το μέσα από τα δόντια σας, για 3 με 4 λεπτά. Έτσι, το λάδι θα αναμειχθεί με το σάλιο και θα ενεργοποιηθούν ένζυμα τα οποία προσελκύουν τοξίνες από το αίμα.
Γι' αυτό, είναι σημαντικό να φτύσετε το λάδι έπειτα από 3 με 4 λεπτά , δεν χρειάζεται να απορροφήσουμε ξανά αυτές τις τοξίνες. Θα διαπιστώσετε ότι το λάδι αποκτά γαλακτώδες, λευκό ή κίτρινο χρώμα, αφού είναι κορεσμένο από τοξίνες και δισεκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε το ακόμη δύο φορές.

Κατόπιν ξεπλύνετε το στόμα σας με μισό κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα ή φυσικό θαλασσινό αλάτι. Αυτό το διάλυμα απομακρύνει τα υπολείμματα λαδιού και τοξινών.
Μπορείτε, επίσης, να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Συνιστάται να ξύσετε τη γλώσσα.
Με την ελαιοθεραπεία θα πάψει η ουλορραγία, και τα δόντια θα λευκανθούν.

Σε περιόδους νόσησης, μπορείτε να κάνετε την ελαιοθεραπεία έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά μόνο με άδειο στομάχι. Η ελαιοθεραπεία ανακουφίζει το ήπαρ καθώς αποβάλλει τοξίνες που το ήπαρ αδυνατούσε να αποτοξινώσει ή να απομακρύνει από το σώμα. Αυτό είναι ευεργετικό για όλο τον οργανισμό.

Να φροντίζεται το συκώτι-ήπαρ σας μέσω της σωστής διατροφής, μην χρησιμοποιείτε με το παραμικρό φάρμακα,μην το επιβαρύνετε με αλκοόλ, δουλεύει αδιάκοπα και συμμετέχει σε πάνω από 500 λειτουργίες του οργανισμού, φροντίστε το και θα σας φροντίσει!!!


Διαβάστε επίσης:

Μάκα-Maca το Superfood της Libido της αντοχής και των αθλητικών επιδόσεων!!!



http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2015/02/vale-freno-ston-katavolismo-ektinasontas-sta-ypsi-ton-anavolismo.html

Απαγορεύεται η αντιγραφή-αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του συγγραφέα!!!
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου