ΖΑΧΑΡΗ? Ευχαριστώ δεν θα πάρω!!!

ζάχαρη διατροφή κίνδυνος

Ζάχαρη, μια γλυκιά αμαρτία που από τα παιδικά μας χρονιά με το που την γευτήκαμε αναπτύχθηκε μια σχέση εξάρτησης!!! Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, θα καταλάβουμε ότι δεν είναι ποτέ αργά να πάρουμε μια για πάντα "διαζύγιο" γιατί τα μειονεκτήματα είναι τεράστια!!!


Όταν η διατροφή μας περιλαμβάνει τρόφιμα ή ποτά με επεξεργασμένη ζάχαρη που χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία, το σώμα μας λόγω της ζάχαρης δημιουργεί μια χημική ανισορροπία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τα τρόφιμα,φρούτα και λαχανικά, η ραφιναρισμένη ζάχαρη στερείται βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Η ζάχαρη λόγω της χημικής σύνθεσης της κάνει επίσης το αίμα όξινο και αλλάζει την οξύ-αλκαλική ισορροπία του.

Δεδομένου ότι η ισορροπία είναι κρίσιμης σημασίας, το σώμα μας σχεδόν αμέσως αρχίζει την άντληση από τα αποθέματα του νατρίου, του καλίου του μαγνησίου και του ασβεστίου (από τα οστά και τα δόντια σας) και βιταμίνες του συμπλέγματος Β από το νευρικό σύστημα ώστε να επιστρέψει το αίμα στην απαιτούμενη οξύ-αλκαλική ισορροπία.

Όταν η διατροφή μας περιλαμβάνει τροφές όπως γλυκά,μπισκότα αναψυκτικά τύπου κόλα και όχι μόνο, το σώμα μας λαμβάνει υπερβολική δόση ραφιναρισμένης ζάχαρης. Το σώμα αρχίζει να αποβάλει το εξτρά σάκχαρο στο συκώτι με τη μορφή γλυκογόνου.

 Όταν το ήπαρ κορεστεί απελευθερώνει το επιπλέον γλυκογόνο στην κυκλοφορία του αίματος υπό την μορφή λιπαρών οξέων, τα οποία είναι αποθηκευμένα στην κοιλιά, τους γλουτούς, το στήθος και τους μηρούς ως λιπώδης ιστός ή λιπώδη κύτταρα.

Έχοντας καθημερινά στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, τα λιπαρά οξέα αποθηκεύονται σε ζωτικά όργανα όπως η καρδιά και τα νεφρά, με αποτέλεσμα παθαίνουν συμφόρηση καλύπτοντας την επιφάνεια τους λιπώδης ιστός.

Τα όργανα αρχίζουν να εκφυλίζονται, το κυκλοφοριακό και το λεμφικό σύστημα έχουν υψηλή τοξικότητα με αποτέλεσμα να........... ας μην το σκεφτόμαστε όμως αυτό...καλύτερα να κόψουμε από την διατροφή μας την φανερή ζάχαρη και να ελαττώσουμε όσο γίνετε την "κριμένη".
Να διατρέφεστε σωστά και να είστε πάντα ΥΓΙΕΙΣ!!!
‘FEEL GREAT, LOSE WEIGHT’ by Andreas Moritz
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου