Χειροποίητες σοκολατένιες πρωτεϊνικές μπάρες με γέμιση βανίλια!!!

Χειροποίητες σοκολατένιες πρωτεϊνικές μπάρες

Αυτή η απλή συνταγή για πρωτεϊνικές μπάρες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα νόστιμη γιατί η μαύρη σοκολάτα έρχεται σε αντίθεση με την γλυκιά γέμιση βανίλιας.Αν και το μέγεθος είναι μικρό η πρωτεΐνη θα μας γεμίσει και θα σταματήσει την λιγούρα που έχουμε εκεί γύρω στις 11:00 που ως συνήθως τσιμπάμε κάτι που έχει μόνο γεύση και πολλές θερμίδες!!!


Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι βανίλια πρωτεΐνη ορού γάλακτος
1/8 φλιτζάνι βανίλια σκόνη πρωτεΐνης μπιζελιού (ή σόγιας ή καζεΐνη)
1/8 φλιτζάνι αλεύρι κινόα (ή αλεύρι βρώμης)
10 καρύδια
1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας κουτί (ή γάλα αμυγδάλου-σόγιας-αγελαδινό)
40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας τουλάχιστον 70% (για την επικάλυψη).


Οδηγίες εκτέλεσης:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα το οποίο θα μας βγάλει περίπου 8 πρωτεϊνικές μπάρες στο μέγεθος του αντίχειρα.Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις μπάρες στο ψυγείο για να σφίξουν ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να τα επικαλύψουμε με λιωμένη σοκολάτα.Λιώστε 40γρ μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρι (δηλαδή ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό).
Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει βουτήξτε μια μια τις μπάρες σας έτσι ώστε δημιουργηθεί μια πολύ ωραία και ομοιόμορφη σοκολατένια επικάλυψη.Στην συνέχεια βάλτε τα επάνω σε μια λαδόκολλα και τοποθετήστε αμέσως στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.


Διατροφικά στοιχεία ανά μπάρα:

122 θερμίδες
8.5 γρ πρωτεΐνης
6,6 γρ υδατάνθρακες
3.2 γρ φυτικές ίνες
6,9 γρ λίπους


Χειροποίητες σοκολατένιες πρωτεϊνικές μπάρες
http://tidd.ly/cb7c2cf8
Σημείωση: Αν θέλετε να μειωθεί η περιεκτικότητα σε λίπος μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με αμύγδαλα και να προτιμήσουμε γάλα χαμηλών λιπαρών.Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρωτεΐνη με όποια γεύση σας αρέσει περισσότερο,το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο!

Βάλτε την φαντασία σας σε δράση και κάντε τα σήμερα κιόλας για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας γιατί μην ξεχνάμε ότι η πρωτεΐνη μας χορταίνει και κρατάει σε εγρήγορση τους μύες μας και τον μεταβολισμό ώστε να κάνουμε υψηλές καύσεις όλη μέρα!!!

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
@georgemman
https://www.instagram.com/georgemman
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου