Πιές ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ για πετυχημένη ΔΙΑΙΤΑ!!!

Πράσινο τσάι για επιτυχία στη δίαιτα

H ζέστη του καλοκαιριού δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια για λουκούλεια γεύματα. Στις διακοπές όμως δεν είσαι διατεθιμένη να κυκλοφορείς με τον θερμιδομετρητή τσέπης στο χέρι και να μετράς θερμίδες στα φαγητά. Μπορεί ένα δροσιστικό ποτήρι πράσινο τσάι να σε βοηθήσει να χάσεις πόντους από εκεί που το έχεις πιο πολύ ανάγκη; Οι διαιτολόγοι λένε πως ναι!
Η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος, Γεωργία Καπώλη, εξηγεί πως οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού θα αυξήσουν τις καύσεις, θα διορθώσουν την λειτουργία του μεταβολισμού και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τη σέξι επίπεδη κοιλιά που επιθυμείς.
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΕΧΙΝΕΣ
"Σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα σημαντικός σε όλα τα παραπάνω είναι ο ρόλος των αντιοξειδωτικών «κατεχινών». Οι κατεχίνες, οι οποίες είναι φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα στο πράσινο τσάι, (ποικιλία Camellia sinensis)".
Η επανάσταση στην επιστήμη της διαιτολογίας ακούει στο όνομα αντιοξειδωτικά. Αυτά είναι που μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό σου από τις ελεύθερες ρίζες και έτσι να αποτελέσουν πολύτιμο σύμμαχο στην δίαιτά σου.  "Συγκεκριμένα, εργαστηριακές και κλινικές μελέτες υποστηρίζουν την αντιοξειδωτική ικανότητα των κατεχινών του πράσινου τσαγιού στο μεταβολισμό, αυξάνοντας τις καύσεις και τη μείωση του σωματικού λίπους, τόσο του υποδόριου όσο και του σπλαχνικού (κοιλιακού)" σημειώνει η Γεωργία Καπώλη.
Δεν έχεις λοιπόν παρά να εντάξεις το πράσινο τσάι στην καθημερινή σου διατροφή και θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αυξήσει τις καύσεις κατά 3-4%. "Η συμβολή των κατεχινών του πράσινου τσαγιού στο αδυνάτισμα επιβεβαιώθηκε και από την έρευνα που διεξήχθη από τους Tomonorietal και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity (2007), καθώς οι γυναίκες που έπιναν περίπου 6 φλιτζάνια πράσινο τσάι για 12 εβδομάδες έχασαν 3 εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης, χωρίς αλλαγή των άλλων συνηθειών τους".
ΔΩΣΕ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΟΥ
Άλλωστε το πράσινο τσάι έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό, πράγμα που πιθανότατα οφείλεται τόσο στις κατεχίνες, όσο και στην μικρή ποσότητα καφεΐνης που περιέχει. Και μην ξεχνάς πως ένα ποτήρι τσάι, εκτός από δροσιστικό και απολαυστικό δεν έχει καθόλου θερμίδες. "Το τελετουργικό της ετοιμασίας του πράσινου τσαγιού και η σύνδεσή του με την ηρεμία, συμβάλλει στην απόκτηση καλών διατροφικών συνηθειών, όπως το να καταναλώνουμε αργά τις τροφές" συμπληρώνει η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Με λίγα λόγια η δράση των κατεχινών του πράσινου τσαγιού στο αδυνάτισμα, όπως την περιγράφει η κα. Καπώλη είναι η εξής:

- Συμμετέχουν στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου
- Αυξάνουν τις ενεργειακές δαπάνες
- «Καίνε» τα αποθηκευμένα λίπη ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους
- Βελτιώνουν την κατανομή του λίπους στο σώμα
- Μειώνουν το λίπος που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.
ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΟ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
Πρέπει να ξέρεις λοιπόν πως γενικότερα μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να γίνει πολύτιμος σύμμαχος στην δίαιτά σου. "Σύγχρονες έρευνες υποστηρίζουν συνεχώς την αυξημένη πρόσληψη αντιοξειδωτικών στη μάχη κατά της παχυσαρκίας…" αναφέρει η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη. Σε αυτήν άλλωστε βασίζεται και η αγαπημένη σου δίαιτα Orac.
"Το καθημερινό άγχος, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα και η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα αυξάνουν την παραγωγή των ελεύθερων ριζών και οξειδωτικού στρες, που συνδέονται τελευταία με την αύξηση του σωματικού βάρους και λίπους".
Ένα πρόγραμμα λοιπόν διατροφής που σου δίνει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά μπορεί σύμφωνα με την Γεωργία Καπώλη να βοηθήσει:

- Στην παρεμπόδιση της λιπογένεσης
- Στη ρύθμιση των ενζύμων και των ορμονών που εμπλέκονται στη σύνθεση και το μεταβολισμό των λιπιδίων
- Στην μείωση του οξειδωτικού στρες των παχύσαρκων ατόμων
- και στον περιορισμό της φλεγμονής, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη στους παχύσαρκους.
πηγη:sigmalive.com
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου