1ο Μέρος - Τα πάντα για τα συμπληρώματα ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ!!!

Πληροφορίες σχετικά με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης
Ποιους θα βοηθούσε ένα συμπλήρωμα πρωτεϊνών;
Μόνον όσους έχουν αυξημένες ανάγκες σε πρωτεΐνες οι οποίες δεν μπορούν να καλυφτούν από τη συνήθη διατροφή.Αυξημένες ανάγκες σε πρωτεΐνες έχουν όσοι κάνουν έντονες αερόβιες δραστηριότητες, βαριά προπόνηση με βάρη,οι έφηβοι που ασκούνται έντονα, όσοι υπερπροπονούνται κι όσοι κάνουν δίαιτα αδυνατίσματος (αυξημένο ποσοστό πρόσληψης σε σχέση με τα υπόλοιπα συστατικά).Σε τέτοιες περιπτώσεις, το συμπλήρωμα πρωτεΐνης βοηθά στην λήψη των απαραίτητων πρωτεϊνών, χωρίς μεγάλη αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων και του κορεσμένου λίπους (ζωικές τροφές).
Υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν χρειαζόμαστε συμπλήρωμα πρωτεΐνης;
Ναι. Οι τυχόν αυξημένες απαιτήσεις και, κυρίως, το ποσό της επιπλέον πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός σε συγκεκριμένες περιόδους, μπορεί να βρεθεί εύκολα με εργαστηριακές εξετάσεις ανάλυσης ούρων (υπολογισμός του αποβαλλόμενου αζώτου).Μια απλούστερη μέθοδος, αλλά όχι απόλυτα ακριβής, είναι η χρησιμοποίηση ειδικών διαγνωστικών λωρίδων, τις οποίες μπορούμε και, ανάλογα με το χρώμα που θα πάρουν, διαπιστώνουμε αν χρειαζόμαστε επιπλέον λήψη πρωτεϊνών, διατήρηση ή μείωση των προσλαμβανόμενων.

Υπάρχουν καλύτερα, καλά και λιγότερο καλά συμπληρώματα πρωτεϊνών;
Το πόσο καλό είναι ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης εξαρτάται από ποιόν κατασκευάζεται, με τι τεχνογνωσία, από το τι περιέχει και για ποιο σκοπό το χρησιμοποιούμε. Με αυτή τη λογική υπάρχουν κατά περίπτωση καλά, λιγότερο καλά κι «άχρηστα» πρωτεϊνούχα συμπληρώματα.Μεγαλύτερης βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, θεωρούνται αυτές που είναι φτιαγμένες από ορό του γάλακτος, αβγά, γάλα κι από τους συνδυασμούς τους. Χαμηλής βιολογικής αξίας θεωρούνται οι πρωτεΐνες που προέρχονται από φυτικές τροφές.

Τι σημαίνει η ένδειξη % που έχουν οι πρωτεΐνες;
Σημαίνει το ποσοστό της πρωτεΐνης και θεωρητικά την περιεκτικότητα πρωτεϊνών στα 100 γραμμάρια του προϊόντος. Για παράδειγμα 80% σημαίνει ότι στα 100 γραμμάρια σκόνης τα 80 γραμμάρια είναι πρωτεΐνη και το υπόλοιπο είναι, συνήθως, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα κι άλλα συστατικά. Χρησιμοποιήσαμε την έκφραση «θεωρητικά», γιατί πολλές φορές η ένδειξη χρησιμοποιείται παραπλανητικά, διαφημιστικά ή ως «ταυτότητα» του προϊόντος. Για παράδειγμα, κάποιες πρωτεΐνες ονομάζονται Protein 92 ή Protein 80 κι ο αριθμός αυτός είναι το εμπορικό όνομα του προϊόντος. Για αυτό θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τη σύνθεσή του για να ξέρετε τι αγοράζετε και, κυρίως, τι και για ποιο πράγμα πληρώνετε.
Διαβάστε επίσης:
2ο Μέρος - Τα πάντα για τα συμπληρώματα ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ!!!
πηγη:http://health-beauty-internet.blogspot.gr

Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου