Αντικαταστήστε την ΣΟΚΟΛΑΤΑ με ....!!!!

Διατροφή και σοκολάτα
Στις ευεργετικές ιδιότητες της, βρίσκεται η απόδοση πλούσιου ποσού ενέργειας και μικροθρεπτικών συστατικών, όπως του ασβεστίου, του φωσφόρου, του μαγνησίου και του συμπλέγματος της βιταμίνης Β.

Όμως, η απόδοση θερμίδων είναι αυξημένη ακόμη και στην ενδεικτική ποσότητα των 100gr. Πιο συγκεκριμένα, σε ποσότητα των 100gr, αποδίδονται 479 θερμίδες απο τη σοκολάτα υγείας και 513 θερμίδες από τη σοκολάτα γάλακτος.
Θέλοντας, να καταναλωθεί σε κατάσταση υπογλυκαιμίας ή σε περίοδο έντονων συναισθηματικών κρίσεων, κάποιο είδος γλυκού, κάτωθι παρουσιάζονται διάφορες εναλλακτικές επιλογές με προσφορά λιγότερων ποσών θερμίδων.
1. 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια -υποβρύχιο, αποδίδει μόλις 75 θερμίδες, καλύπτοντας ταυτοχρόνως το αίσθημα της υπογλυκαιμίας.

2. 1μικρή μπάρα δημητριακών , αποδίδει μόλις 90 θερμίδες, προσφέροντας την απαιτούμενη ενέργεια και δραστηριοποιώντας το πεπτικό σύστημα λόγω του πλούσιου ποσού φυτικών ινών.

3. Γλυκό του κουταλιού με φρούτα της επιλογής σας, αποδίδει θερμίδες ανάλογα με το ποσό της ζάχαρης, το οποίο θα αποφασισθεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διαδικασία παρασκευής. Ενδεικτικά, η απόδοση θερμίδων κατά μέσον όρο κυμαίνεται μεταξύ των 75 θερμίδων και 90 θερμίδων.

4. 1 μικρό κεσεδάκι κρέμα καραμελέ τύπου light, προσφέρει ενέργεια και πλήθος βιταμινών με μόλις 70 θερμίδων.

5. 1 μικρό κεσεδάκι ζελέ φρούτων, προσφέρει την κάλυψη στην απαιτούμενη ενέργεια, λόγω της φρουκτόζης (ενέργεια η οποία προσφέρεται στον ανθρώπινο οργανισμό με μικρό πόσο θερμίδων από τα φρούτα) και καλύπτει την ανάγκη του οργανισμού σε φρούτα, φυτικές ίνες και βιταμινών με μόλις 150 θερμίδες.

6. 1 μικρό κεσεδάκι ρυζόγαλο, προσφέρει κάλυψη σε ενέργεια και τόνωση της μυϊκής μάζας, λόγω του συνδυασμού γαλακτομικών και δημητριακών, προσφέρεται υψηλή βιολογική αξίας πρωτεΐνη και αποδίδει 300 θερμίδες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας , σε ποσό των 30gr τονώνει το καρδιαγγειακό και κυκλοφορικό σύστημα και το κεντρικό νευρικό σύστημα, ακόμη συνθέτει την αιμοσφαιρίνη και προλαμβάνει τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης.
πηγή:newsit.gr

Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου