Νο5 Μυστικά για αποτελεσματική ΔΙΑΙΤΑ και υγιεινό ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!

Μυστικα διαιτα αδυνατισμα
21. Προτιμήστε το μπλε. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν σερβιριζόμαστε σε μπλε πιάτα τρώμε λιγότερο, ενώ αντιθέτως τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο ή το πορτοκαλί μας κάνουν να τρώμε περισσότερο (γι΄αυτό εξάλλου σε πολλά ταχυφαγεία επικρατούν τέτοιου είδους έντονα χρώματα).
Αν τυχόν φτιάχνετε τώρα το σπίτι σας, επιλέξτε αποχρώσεις του μπλε στα χρώματα ή στις ταπετσαρίες της τραπεζαρίας σας. Ειδάλλως, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε σερβίτσια με έντονα χρώματα (κι αν έχετε μπλε, ακόμα καλύτερα). Ακόμα και η τοποθέτηση μιας μπλε ή μωβ λάμπας μέσα στο ψυγείο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να το... ανοίγουμε συχνά, λέει ο κ. Μπερτζελέτος!
22. Ανάψτε τα φώτα. Ο έντονος φωτισμός μέσα στο σπίτι μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση φαγητού, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Και πάλι, αν έχετε αμφιβολίες, αναλογιστείτε γιατί τόσο πολλά εστιατόρια έχουν χαμηλό φωτισμό...
23. Αρχίστε το μέτρημα. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να ξέρετε πόσο τρώτε, είναι να μετράτε την ποσότητα της τροφής – όχι με το... μέτρο βέβαια, αλλά με οικεία αντικείμενα.
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού λ.χ. είναι ό,τι πρέπει για να μάθετε να μετράτε τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα λαχανικά, τα δημητριακά πρωινού ή και τα ψιλοκομμένα φρούτα σας. Ένα μπαλάκι του γκολφ, εξάλλου, αντιστοιχεί σε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαγιονέζα, ενώ μια μερίδα κρέατος ισούται με την παλάμη του χεριού σας.
Αφού μάθετε στο σπίτι το ακριβές μέγεθος των μερίδων, θα μπορείτε να υπολογίζετε πόσο ακριβώς πρέπει να φάτε όπου κι αν βρίσκεστε.
24. Ξεχάστε τις οικογενειακές συσκευασίες. Επειδή κάθε άνθρωπος, κάνει δεν κάνει δίαιτα , έχει δικαίωμα στους «απαγορευμένους» καρπούς, μην στερήσετε από τον εαυτό σας τα αγαπημένα του κουλουράκια ή πατατάκια. Φροντίστε μόνο να αγοράσετε την ατομική συσκευασία και να την μοιράσετε σε όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες.
25. Αλλάξτε δρομολόγιο. Το «μείνε μακριά από τους πειρασμούς» τεκμηριωμένα αποτελεί μια πολύτιμη συμβουλή. Όμως δεν αρκεί να αδειάσετε το σπίτι σας από τους πειρασμούς. Πρέπει να τους αποφύγετε και στην διαδρομή από και προς τις καθημερινές δραστηριότητές σας – για τις πρώτες εβδομάδες της δίαιτας, τουλάχιστον. Συνεπώς, αλλάξτε διαδρομή, ώστε να μην περνάτε έξω από ζαχαροπλαστεί, ταχυφαγεία και λοιπά... ιερά των καλοφαγάδων.
πηγή:ygeia.tanea.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου