Νο4 Μυστικά για αποτελεσματική ΔΙΑΙΤΑ και υγιεινό ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!

Μυστικα διαιτα αδυνατισμα
16. Πιείτε πράσινο τσάι . Μελέτες έχουν δείξει ότι μια ομάδα ουσιών που περιέχει (λέγονται κατεχίνες) μπορεί να μειώνουν τον λιπώδη ιστό.
17. Να τρώτε απερίσπαστοι. Όταν τρώτε, να κοιτάζετε το πιάτο σας και τίποτε άλλο, ούτως ώστε να το απολαμβάνετε με όλες σας τις αισθήσεις (όραση, ακοή, οσμή, γεύση, αφή) και να εξασφαλίζετε ότι ο εγκέφαλός σας θα ενημερωθεί αμέσως μόλις χορτάσετε, για να σας δώσει το μήνυμα να πάψετε να τρώτε.

18. Μην βιάζεστε. Όταν τρώμε αργά, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται καλύτερα ότι έχει επέλθει κορεσμός της πείνας. Στόχος σας πρέπει να είναι να τρώτε στην καντίνα, στο εστιατόριο ή στο σπίτι, αφιερώνοντας τουλάχιστον 20 λεπτά σε κάθε σας γεύμα.
19. Να διαβάζετε τις ετικέτες. Είναι ένα από τα κλειδιά της υγιεινής διατροφής . Με μια γρήγορη ματιά λ.χ. ένας χυμός ή ένα σνακ μπορεί να έχουν 100 θερμίδες, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά θα αποκαλύψει το πακέτο περιλαμβάνει μία ή δύο μερίδες, γεγονός που διπλασιάζει το θερμιδικό περιεχόμενο.
20. Να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα και ποτήρια. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μεγάλα μπολ, πιάτα και σκεύη σερβιρίσματος καταναλώνουν περισσότερο φαγητό.
Σε μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Προληπτικής Ιατρικής» 85 επαγγελματίες της Διατροφής κλήθηκαν να σερβιριστούν με διαφορετικά μεγέθη από μπολ και κουτάλια παγωτού. Αποτέλεσμα: όσοι χρησιμοποίησαν μεγάλα μπολ, έφαγαν κατά μέσο όρο 30% περισσότερο παγωτό, ενώ αυτοί που χρησιμοποίησαν μεγάλα κουτάλιαέφαγαν 15% περισσότερο.
Συνεπώς, μικρύνετε τα μεγέθη των σκευών που χρησιμοποιείτε. Μια παρατήρηση όμως: για να έχει πάντως νόημα αυτή η συμβουλή, θα πρέπει να τα γεμίζετε μονάχα μία φορά...
πηγή:ygeia.tanea.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου