Χριστουγεννιάτικος διατροφικός οδηγός!!!

 


Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που πρόκειται να ταξιδέψετε ή να βρεθείτε σε κάποιο γιορτινό τραπέζι, αυτομάτως μπαίνετε και στην διαδικασία να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες με αποτέλεσμα η ζυγαριά σας να αποτελεί την μέγιστη απειλή της επιστροφής στην καθημερινότητα! Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν, δεν έχετε παρά να προετοιμάσετε το έδαφος και να διατηρήσετε το ίδιο βάρος καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών είτε μείνετε στην πόλη σας είτε ταξιδέψετε σε μακρινούς προορισμούς.

1. Βασικός κανόνας για να επιτευχθεί ο στόχος είναι να φροντίσετε ώστε ο αριθμός των θερμίδων που προσλαμβάνετε με την τροφή, να ισούται με τις θερμίδες που χάνετε. Αυτό, φυσικά και δεν μπορεί να γίνει σε καθημερινή και αυστηρή βάση, γι αυτό και θα πρέπει να το «πετύχετε» στο σύνολο των διακοπών σας. Ένας ιδανικός τρόπος για να το πετύχετε και να διατηρείτε τον έλεγχο είναι να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα την ίδια όμως πάντα ημέρα και ώρα (κατά προτίμηση με άδειο στομάχι).
2. Το σύνηθες λάθος που θα πρέπει να αποφύγετε είναι αυτό της «κατάργησης» κάποιου από τα βασικά γεύματα της ημέρας. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό αποτελούν πάντα την ναυαρχίδα της σωστής διατροφής και των καύσεων. Αν λοιπόν αποκλείσετε κάποιο από αυτά, ο μεταβολισμός σας δεν θα παραμείνει υψηλός και το αίσθημα της πείνας θα σας «κυριεύσει» σε ανύποπτο χρόνο και με… άγνωστες διαθέσεις! Ξεκινήστε λοιπόν την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό, αποφεύγοντας, έτσι, μέχρι το μεσημέρι τα (καταστροφικά) τσιμπολογήματα. Στην συνέχεια γίνετε προνοητικές σχετικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει και συνεννοηθείτε με την παρέα σας για το μεσημεριανό γεύμα.
3. Επειδή ο γενικός κανόνας λέει πως όσο πιο πολύ πεινάμε τόσο πιο πολύ τρώμε, φροντίστε να καταναλώνετε τροφές από διάφορες ποικιλίες και να μην παραλείπετε ποτέ την σαλάτα από το γεύμα σας. θυμηθείτε δε πως η συγκεκριμένη τροφή είναι ιδανική και ως ξεκίνημα του γεύματος ή του δείπνου σας.
4. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και οποιαδήποτε άλλη λιχουδιά σερβιριστεί μπροστά σας, δεν είναι ανάγκη να καταπιέζετε τον εαυτό σας προσποιούμενες ότι δεν θέλετε ενώ λίγο μετά «καταριέστε» την απόφασή σας. Άλλωστε, αργά ή γρήγορα θα ενδώσετε και μάλιστα με μεγαλύτερο… ζήλο λόγω «στέρησης». Φροντίστε όμως να περιορίζεστε σε ένα γλυκό κάθε φορά έτσι ώστε, και να απολαμβάνετε την γεύση και αυτό να μην λειτουργεί ως «βάρος» στην συνείδησή σας και κυρίως το σώμα σας!
5. Αν τη μία μέρα φάτε παραπάνω, φροντίστε την επόμενη να κάνετε λίγο πιο …λιτή διατροφή έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο οργανισμός σας με 2 απανωτά πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες γεύματα γιατί έτσι θα αποθηκευτούν και δύσκολα θα τις χάσετε.
Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, χωρίς… υπερβολές!
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου