Οι τροφές που σας ομορφαίνουν!!!

Τροφές ομορφιάς
Οι τροφές που καταναλώνετε έχουν άμεση σχέση με το… είδωλο που βλέπετε στον καθρέφτη σας αλλά και με το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας.
Με λίγα λόγια η σωστή διατροφή δεν έχει ευεργετικές ιδιότητες μόνο για… τον εσωτερικό μας κόσμο αλλά έχει αντίκτυπο και στην εξωτερική μας εμφάνιση!

Ποιοι είναι όμως οι διατροφικοί κανόνες της ομορφιάς ;

Α. Διατροφή πλούσια σε ασβέστιο.
Δεδομένου ότι οι  γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες να αναπτύξουν οστεοπόρωση, είναι σαφώς αναγκαίο να «υποστηρίξει» τα επίπεδά του διατροφικά. Αν όμως και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, το ζωικό λίπος και οι πρωτεΐνες που περιέχουν μπορεί να επιταχύνουν την απώλεια οστικής μάζας γι αυτό και θεωρείται απαραίτητο να καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού και από άλλες πηγές όπως τα φασόλια, το μπρόκολο, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Και θα αισθάνεστε πιο δυνατή, και θα έχετε καλύτερη στάση σώματος.
Β. Δώστε έμφαση σε τροφές που περιέχουν σελήνιο.
Όχι μόνο βοηθά στην υγεία των κυττάρων του δέρματος αλλά έχει την δυνατότητα ακόμα και να διορθώνει προβλήματα που παρουσιάζονται όπως η ζημιά που προκαλεί ο καλοκαιρινός ήλιος(πανάδες , ακμή κ.λ.π.). Ενισχύστε λοιπόν το δέρμα σας καταναλώνοντας τροφές όπως τα δημητριακά, η γαλοπούλα, ο τόνος και το ψωμί ολικής αλέσεως.
Γ. Σιγουρευτείτε ότι παίρνετε αρκετό σίδηρο.
Πολλές γυναίκες ακολουθούν διατροφικά «μονοπάτια» χωρίς επαρκή λήψη σιδήρου αλλά και αγνοώντας πως κατά την έμμηνο ρύση έχουν και επιπλέον απώλεια. Η ενίσχυση της πρόσληψης μέσω των κατάλληλων τροφών (άπαχο κόκκινο κρέας, πουλερικά, φακές, σπανάκι, αμύγδαλα κ.α.) είναι άκρως απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του οργανισμού που βέβαια έχει άμεση σχέση με το πόσο υγιή όψη έχει το δέρμα μας αλλά και την υγιή εικόνα μας.
Δ. Ελάττωση ή δυνατόν και αποκοπή από το οινόπνευμα και την καφεΐνη.
Οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του δέρματος και οστεοπόρωσης. Η κατανάλωση καφεΐνης από την άλλη επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα ορμονών ενώ αυξάνει και αυτή την απώλεια ασβεστίου.
Ε. Δίνετε  «έμφαση» στα δημητριακά και τις φυτικές ίνες.
Επιλέξτε για το μεγαλύτερο κομμάτι του πιάτου σας  φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια ώστε να αναπληρώσετε την χαμένη ενέργεια και να δείχνετε πάντα ευδιάθετη και ξεκούραστη.

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου