5 μύθοι για τι ΔΙΑΙΤΑ και το ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!

5 μύθοι για τι ΔΙΑΙΤΑ και το ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Κάποιες πεποιθήσεις σχετικά με τις δίαιτες και το αδυνάτισμα , τις ακούς τόσο συχνά, που και λανθασμένες να είναι, κολλάνε στο μυαλό σου και τις υιοθετείς κι εσύ. Ποιοί είναι οι πιο κοινοί μύθοι για τις δίαιτες και ποιά η πραγματικότητα πίσω από αυτούς!
Μύθος Διαίτης Νο1: να τρως μόνο όταν πεινάς
Ερευνητές του αμερικάνικο Εθνικού Μητρώου Ελέγχου Βάρους επισημαίνουν πως η περιοδική κατανάλωση φαγητού μέσα στην ημέρα είναι το κλειδί για να επιτύχει η δίαιτα σου και να χάσεις το βάρος που επιθυμείς. Τα άτομα που τρώνε ανά μερικές ώρες και ξεκινούν την ημέρα τους με ένα πλούσιο πρωινό , σκέφτονται πιο καθαρά, έχουν καλύτερη διάθεση και δεν αντιμετωπίζουν απότομα ξεσπάσματα στο φαγητό. Όσοι πάλι περιμένουν να πεινάσουν μέχρι να φάνε και χάνουν γεύματα όπως το δεκατιανό ή το μεσημεριανό, είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα βάρους και απότομης πρόσληψης κιλών. Αν θέλεις να πετύχει η δίαιτά σου, μην περιμένεις να πεινάσεις για να φας αλλά κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία κάθε 4 με 5 ώρες. Επ' ουδενεί, μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για περισσότερες από 6 ώρες.
Μύθος Διαίτης Νο2: δεν υπάρχουν τροφές που μπορούν να καταστρέψουν τη διαιτά σου αλλά μπορείς να τρως τα πάντα με προσοχή
έχεις ακούσει πως δεν υπάρχουν καλές ή κακές τροφές αλλά καλές και κακές δίαιτες. Η αλήθεια είναι όμως πως κάποια τρόφιμα απλά δεν πρέπει να έχουν θέση στο πιάτο σου. Σίγουρα μια πατάτα δεν κάνει καλό ή κακό αλλά ο τρόπος που θα την γευτείς έχει τεράστια σημασία: σε πουρέ, βραστή,ψητή ή σαν πατατάκι τηγανητό; Ταυτόχρονα, όταν κάποια επιρρεπή στο φαγητό άτομα ακούν πως δεν υπάρχουν κακές τροφές, παίρνουν την ρήση αυτή σαν αφορμή για να τρώνε ότι βρουν. Σίγουρα μπορείς να απολαύσεις ένα μπισκοτάκι μια φορά στο τόσο αλλά το να το απολαμβάνεις καθημερινά έστω και σε μικρή ποσότητα, μπορεί αυτό να είναι αρκετό για να κολλήσει ο μεταβολισμός σου.
Μύθος Διαίτης Νο3: το υγιεινό φαγητό είναι πολύ ακριβό!
Με ένα καλό προγραμματισμό, τα υγιεινά τρόφιμα μπορούν τελικά να κοστίζουν λιγότερο από τα πιο φτηνά τυποποιημένα και γεμάτα συντηρητικά τρόφιμα. Σκέψου απλά πως τα φρούτα και λαχανικά βιολογικής παραγωγής είναι μεν πιο ακριβά από τα απλά, αλλά κοστίζουν έτσι κι αλλιώς λιγότερο από το κρέας. Αντί λοιπόν να καταναλώνεις κρέας καθημερινά, φρόντισε να κάνει μια πιο ισορροπημένη και γεμάτη λαχανικά διατροφή. Ταυτόχρονα, μπορείς να ρίξεις ακόμα περισσότερο το λογαριασμό, αν καταναλώνεις πιο απλά λαχανικά και φρούτα όπως καρότα μαρουλάκι, πορτοκάλι και να αποφεύγεις τα εξεζητημένα: ανανάς, κόκκινο λάχανο, ακτινίδιο, που δεν σου προσφέρουν κάτι παραπάνω.
Μύθος Διαίτης Νο4: υπάρχουν δίαιτες που μπορούν να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα :
Ουσιαστικά, καμιά θαυματουργή δίαιτα ή πρόγραμμα διατροφής δεν μπορεί να σε κάνει να απαλλαχθείς εντελώς από την κυτταρίτιδα , που είναι κομμάτι του σώματός σου (είναι απλά μερικά κύτταρα που συγκέντρωσαν λίπος και άπλωσαν περισσότερο απ' ότι σε άλλες γυναίκες) και μάλιστα, το 50 με 90% των γυναικών κάθε χρώματος, βάρους ή σιλουέτας,υποφέρουν από αυτή σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Εφόσον η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα τυπικό κομμάτι του σωματικού λίπους, καμιά δίαιτα, όσο χαμηλή κι αν είναι σε υδατάνθρακες δεν μπορεί να σε απαλλάξει από αυτή. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά, να γυμνάζεσαι και έτσι να μειώσεις το πλάτος κι το μέγεθος των κυττάρων του λίπους που ευθύνονται για το πόσο πολύ φαίνεται η κυτταρίτιδα σου.
Μύθος Διαίτης Νο5:τα λιπαρά είναι απαραίτητα στη δίαιτά σου γιατί σε κρατούν γεμάτη και χορτασμένη
Τα λιπαρά αποτελούν την διατροφική ένωση που απαιτεί τον περισσότερο χρόνο για να διασπαστεί στο στομάχι. Έτσι, για πολλά χρόνια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν πως τρώγοντας λιπαρά, επιβραδύνοντας την πέψη και έτσι ένιωθες χορτάτη για περισσότερο. Βέβαια, πιο πρόσφατες έρευνες, υποστηρίζουν πως τα λιπαρά έχουν διπλάσιες θερμίδες από τις πρωτεΐνες ή τους υδατάνθρακες και πως τελικά, η πρωτεΐνη είναι εκείνη που κάνει τα άτομα να αισθάνονται κορεσμένα για μεγαλύτερο διάστημα ενώ χορτάτη μπορείς να νιώθεις με τις φυτικές ίνες που περιέχουν τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα προϊόντα ολικής άλεσης.
πηγη:womenonly.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στο facebook ;-)
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου