Οι 5 πιο ανθυγιεινές συνήθειες.....ποτέ δεν είναι αργά να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ!!!

Οι 5 πιο ανθυγιεινές συνήθειες
Οι επιστήμονες –είναι γνωστό- σε κάθε ευκαιρία επισημαίνουν ότι το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι η βασική αιτία περίπου των μισών θανάτων στις σύγχρονες κοινωνίες. Τα καλά νέα είναι ότι σειρά από έρευνες αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να εγκαταλείψετε αυτές τις κακές συνήθειες προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία σας. Κατά τη διάρκεια πενταετούς μελέτης, ερευνητές εξέτασαν τις ταχύτητες 2.000 ατόμων που είχαν χωριστεί σε 3 ομάδες. Στην πρώτη ομάδα ήταν όλοι καπνιστές, στη δεύτερη κάπνιζαν παλιότερα αλλά είχαν κόψει το τσιγάρο και στην τρίτη δεν είχαν καπνίσει ποτέ. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι καπνιστές περπατούσαν με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που είχαν σταματήσει το κάπνισμα.


Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία, η διακοπή κακών συνηθειών, όπως το κάπνισμα, μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία ενός ατόμου αργότερα στη ζωή του.
Εμείς σας παρουσιάζουμε ποιες είναι οι 5 πιο βλαβερές για την υγεία σας συνήθειες που σύμφωνα με τον Alison Moore, επικεφαλής της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας, ποτέ δεν είναι αργά να εγκαταλείψετε.
1-Κακές διατροφικές επιλογές
Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.
Η αντικατάσταση των κακών υδατανθράκων (πατάτες, άσπρο ψωμί, λευκό ρύζι) από καλούς υδατάνθρακες (γλυκοπατάτες, σταρένιο ψωμί, καφέ ρύζι) και η κατανάλωση πρωτεΐνης με ταυτόχρονο περιορισμό των τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη είναι σημαντικά βήματα όχι μόνο για τους μεγαλύτερους αλλά για άτομα όλων των ηλικιών.
(10 τροφές με χαμηλά λιπαρά και φουλ ΠΡΩΤΕΙΝΗ!!! )

2-Κάπνισμα και αλκοόλ
Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει αποδειχθεί ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σε άτομα κάθε ηλικίας αλλά ειδικά οι μεγαλύτεροι που καπνίζουν και πίνουν πολύ έχουν αυξημένες πιθανότητες για σοβαρά προβλήματα υγείας.
«Αρκετά φάρμακα έχουν παρενέργειες όταν αναμειγνύονται με το οινόπνευμα», σημειώνει ο Alison Moore, «γεγονός που σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι συνήθως παίρνουν αρκετά φάρμακα, πρέπει να καταναλώνουν με μέτρο αλκοολούχα ποτά αν δε θέλουν να βάλουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους».
Επιπλέον το κάπνισμα, όπως και η παχυσαρκία, συνδέεται με περιορισμένη όρεξη για σεξ.
3-Έλλειψη σωματικής άσκησης
Η καθιστική ζωή αποτελεί υψηλό παράγοντα κινδύνου για σοβαρές ασθένειες , όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Η τακτική άσκηση – ακόμη και αν πρόκειται για περπάτημα 15 λεπτά την ημέρα- αποτελεί το κλειδί για υγεία και μακροζωία, τονίζουν οι ειδικοί.
Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου και για την υγεία των οστών. Για κάποιους ηλικιωμένους και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, μπορεί ο περιορισμός της άσκησης να είναι αναπόφευκτος αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να ενταχθεί η σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους, όπως το περπάτημα σε κοντινές αποστάσεις αντί για τη χρήση του αυτοκινήτου ή το ανέβασμα της σκάλας αντί για τη χρήση ασανσέρ.
Επίσης προγράμματα, όπως η γιόγκα και οι πιλάτες, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια -ή στη διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα- του σωματικού βάρους και να προφέρουν ψυχική ισορροπία και –το σημαντικότερο- μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα επίπεδα σωματικής ικανότητας σύμφωνα με τον Alison Moore.
Έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι η σωματική άσκηση ενισχύει την πνευματική εγρήγορση και διαύγεια.
4-Έλλειψη πνευματικής άσκησης
Πέρα από τη σωματική δραστηριότητα εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος της πνευματικής άσκησης. Οι δυνάμεις εξασθενούν με το πέρασμα του χρόνου και όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν όσα έκαναν όταν ήταν νεότεροι. Παράλληλα η ρουτίνα και η καθημερινότητα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άσκηση των νοητικών λειτουργιών. Αυτό είναι φυσιολογικό, όμως το να αφήνετε το μυαλό σας σε αδράνεια δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι άσκησης του πνεύματος, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή μιας εφημερίδας, η λύση ενός σταυρόλεξου, τα τεστ μνήμης, τα διαδραστικά παιχνίδια και η συμμετοχή σε κοινωνικές και εθελοντικές δραστηριότητες.
5-Κατάχρηση φαρμάκων
Το να καταφεύγετε στη λήψη φαρμάκων για την παραμικρή ενόχληση δεν είναι η καλύτερη λύση- ειδικά αν δεν σας έχει συστήσει κάτι τέτοιο ο γιατρός σας. Ακόμη χειρότερο είναι να μπερδεύετε τα φάρμακα. Όσοι παίρνουν πολλά φάρμακα είναι δύσκολο ή πολύ ενοχλητικό να θυμούνται πότε και ποια φάρμακα πρέπει να παίρνουν κάθε φορά.(Αυτό βέβαια ισχύει πολύ περισσότερο για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.)
Το αποτέλεσμα είναι ορισμένοι να "προσαρμόζουν" μόνοι τους τη φαρμακευτική αγωγή τους, χωρίς να το αναφέρουν καν στο γιατρό τους. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η χρήση των φαρμάκων πρέπει να γίνεται με μέτρο και με προσοχή. Ειδικά οι ηλικιωμένοι και όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας καλό είναι να βοηθούνται από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ώστε να υπάρχει προγραμματισμός και έλεγχος στη λήψη των φαρμάκων.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου