Mεσόμορφος: Προπόνηση, διατροφή και χρήση συμπληρωμάτων διατροφής

Mεσόμορφος Προπόνηση διατροφή  συμπληρώματα διατροφής
Γενικά: Ο πλέον τυχερός και προικισμένος τύπος σώματος. Αναπτύσσεται μυϊκά σχετικά γρήγορα και καίει λίπος εύκολα. Είναι μυώδης και αθλητικός με ανοιχτούς ώμους.
0 τύπος σώματος που θα επιθυμούσε ο καθένας, αλλά δυστυχώς λίγοι γεννιούνται με αυτό. Είναι και ο μόνος τύπος στον οποίο είναι εφικτή η ταυτόχρονη μυϊκή ενδυνάμωση και η απώλεια λίπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μεσόμορφος αν δεν έχει υπερβολικές απαιτήσει μπορεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να αναπτύσσεται μυϊκά, διαμορφώνοντας ένα τουλάχιστον ικανοποιητικό σώμα.


Προπόνηση: Το είδος της προπόνησης για έναν μεσόμορφο έχει να κάνει αποκλειστικά με τις απαιτήσεις του αθλούμενου. Με το πώς βλέπει τον εαυτό του μετά από καιρό.
Για παράδειγμα μπορεί κατά βούληση να ακολουθεί πρόγραμμα για μυϊκό όγκο, για γράμμωση, για αντοχή ή απλά για συντήρηση. Οι περισσότεροι βέβαια εναλλάσσουν την προπόνηση τους μέσα στη χρονιά, ακολουθώντας την κλασσική πυραμίδα αύξηση βάρους, συντήρηση, γράμμωση. Συνήθως ο μεσόμορφος έχει τη δυνατότητα να κρατάει τις επαναλήψεις σε ένα μέσο αριθμό (ο μαγικός αριθμός 10) και τα σετ στα 4, ανεβάζοντας σταδιακά την αντίσταση.

Γενικά μιλώντας ο μεσόμορφος έχει την δυνατότητα να διαλέξει μεταξύ ενός απλού γυμνασμένου και υγιούς σώματος μέχρι την ανάπτυξη σε επαγγελματικά επίπεδα.
Διατροφή: Χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ο μεσόμορφος μπορεί να κανονίζει και να διαμορφώνει την διατροφή του ανάλογα με την ακριβή εικόνα που θέλει να δώσει στο σώμα του. Οι αλλαγές (οι οποίες δεν είναι μεγάλες) μπορούν να έρθουν άμεσα. Τα 6 γεύματα την ημέρα είναι και πάλι ο καλύτερος τρόπος είτε για να αναπτυχτείς ή για να συντηρήσει την ανάπτυξη σου. Αυτό που κατά περίπτωση αλλάζει είναι οι θερμίδες και το είδος των τροφών. Το είδος των συμπληρωμάτων που χρειάζεται ένας μεσόμορφος πάλι εξαρτάται από το τι ζητάει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου