Φροντίστε το πρόσωπο σας!!!

Φροντίδα προσώπου ομορφιά
Tο πρόσωπο είναι το μόνο μέρος του σώματος που μένει εκτεθειμένο και ακάλυπτο καθημερινά όλο το χρόνο. Η επιδερμίδα του επιβαρύνεται από τη σκόνη και τους ρύπους του περιβάλλοντος, από τον καπνό των τσιγάρων, από τα συστατικά που περιέχουν οι κρέμες και τα προϊόντα του μακιγιάζ. Αν όλοι αυτοί οι ρύποι δεν αφαιρούνται συστηματικά, οι πόροι του δέρματος κλείνουν, δημιουργείται υπερέκκριση σμήγματος και τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά του το εμποδίζουν να αναπνεύσει. Επιπλέον, αν η επιδερμίδα δεν καθαρίζεται συχνά, όποια ενυδατική ή αντιγηραντική φροντίδα κι αν θελήσετε να της προσφέρετε, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο καθαρισμός, λοιπόν, είναι η πιο σημαντική φροντίδα ομορφιάς.
Τα 4 μυστικά
Βρείτε το κατάλληλο προϊόν
Γαλάκτωμα, τζελ ή σαπούνι; Αν δεν υπάρχει κάποια ειδική ανάγκη και το δέρμα σας δεν παρουσιάζει προβλήματα ώστε να απευθυνθείτε σε δερματολόγο, την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος θα καθορίσει ο τύπος του δέρματός σας.
Αν το δέρμα σας είναι ξηρό , αποφύγετε το κοινό σαπούνι, που μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Διαλέξτε μια υπερλιπαρή κρέμα (cold cream), η οποία να περιέχει έλαια, γλυκερίνη και λιπαρά οξέα, να παράγει λίγο αφρό και να σέβεται το pH του δέρματος. Κατάλληλα είναι, επίσης, τα καθαριστικά σε μορφή πλούσιου γαλακτώματος. Εκτός από τους καθαριστικούς παράγοντες, περιέχουν στη σύνθεσή τους ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά, όπως γλυκολικό και λακτικό οξύ, πρέπει όμως να ξεπλένονται σχολαστικά, γιατί, αν παραμείνουν στην επιδερμίδα, μπορεί να προκαλέσουν εντονότερη ξηροδερμία.
Για το ευαίσθητο δέρμα, καταλληλότερα είναι τα προϊόντα με καταπραϋντικές και υποαλλεργικές συνθέσεις, ενώ πρέπει να αποφεύγονται όσα περιέχουν οινόπνευμα, που μπορούν να την ερεθίσουν.
Για τα δύο προηγούμενα είδη επιδερμίδας, υπάρχουν τζελ και υγρά καθαρισμού σε μορφή νερού που περιέχουν το πρωτοποριακό συστατικό των μικκυλίων. Τα μικκύλια είναι χημικές ενώσεις σε μορφή σφαιριδίων, που αποτελούνται από παράγωγα εστέρων λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν στη δομή τους ένα υδρόφιλο μέρος στο εξωτερικό και ένα λιπόφιλο στο εσωτερικό. Αυτή η ιδιαιτερότητα επιτρέπει στα μικκύλια να διαλύουν και να απομακρύνουν εύκολα τους ρύπους από το δέρμα, χωρίς τρίψιμο και ξέβγαλμα.
Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό , προτιμήστε το καθαριστικό προϊόν που θα επιλέξετε να περιέχει σαλικυλικό οξύ, άργιλο ή tea tree oil, συστατικά γνωστά για τους σμηγματορρυθμιστικούς και αντιβακτηριδιακούς παράγοντες, τα οποία απομακρύνουν το σμήγμα, όχι όμως και τα φυσικά λιπίδια του δέρματος. Αυτά τα προϊόντα κυκλοφορούν σε μορφή τζελ, μους, υγρού σαπουνιού ή σε πλάκα.



Συμβουλή


Για να είναι το δέρμα σας φρέσκο και λαμπερό, πρέπει να το καθαρίζετε δύο φορές την ημέρα. Η μία πρέπει να είναι οπωσδήποτε το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, και η άλλη το επόμενο πρωί. Οτιδήποτε περισ­σό­τερο μπορεί να θεωρηθεί υπερ­βολή, να διαταράξει την ισορ­ροπία της κεράτινης στιβάδας, να κάνει το δέρμα πιο ευάλωτο και να προκαλέσει προβλήματα.



Μην αγνοείτε τα εξειδικευμένα προϊόντα
Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν η λοσιόν είναι απαραίτητη μετά το γαλάκτωμα και αν πρέπει να χρησιμοποιούν ένα ειδικό προϊόν για το ντεμακιγιάζ των ματιών. Ο ρόλος της λοσιόν που συνήθως συνοδεύει ένα γαλάκτωμα καθαρισμού δεν είναι μόνο να ολοκληρώσει τον καθαρισμό και να προσφέρει τονωτική δράση, αλλά και να απομακρύνει τα κατάλοιπα του γαλακτώματος που δεν φεύγουν μόνο με νερό. Άλλωστε το νερό, αν είναι σκληρό, μπορεί να επιτείνει την ξηρότητα της επιδερμίδας. Αντίθετα, τα ειδικά συστατικά που περιέχει μια λοσίον ελέγχουν τη γυαλάδα και ηρεμούν ή συσφίγγουν τους πόρους. Αν, όμως, χρησιμοποιείτε προϊόντα που αναγράφουν ότι ξεπλένονται με νερό, δεν είναι απαραίτητη η χρήση της λοσιόν, εκτός κι αν σας αρέσει η αίσθηση φρεσκάδας και το άρωμα που δίνει. ➔Για το ντεμακιγιάζ των ματιών, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα εξειδικευμένο προϊόν που να αφαιρεί το έντονο μακιγιάζ ή τα αδιάβροχα προϊόντα, που δεν μπορούν να απομακρυνθούν με ένα απλό προϊόν χωρίς να προκληθεί ερεθισμός. Βέβαια, αν συνήθως βάφεστε ελαφρά και το προϊόν καθαρισμού σας αναγράφει ότι είναι κατάλληλο και για τα μάτια, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνον αυτό.

Ευγενικές κινήσεις
Ο καλός καθαρισμός θέλει και το σωστό τρόπο. Τίποτα δεν γίνεται με βιαστικές και βίαιες κινήσεις. Απλώνετε το προϊόν καθαρισμού με τις άκρες των δαχτύλων σας, και με απαλές, κυκλικές κινήσεις κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο.

Έξτρα φροντίδα
Μία φορά την εβδομάδα, χαρίστε στην επιδερμίδα σας μία επιπλέον φροντίδα, με απολέπιση και μάσκα . Μετά το συνηθισμένο καθαρισμό, επιλέξτε ένα προϊόν scrub με λεπτούς κόκκους (αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, συμβουλευτείτε το δερματολόγο), ώστε με ελαφρύ τρίψιμο -για να μην ερεθιστεί- να καθαρίσει το δέρμα πιο βαθιά, να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά του και να βελτιωθεί η υφή του. Στη συνέχεια, απλώστε μια μάσκα που θα διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες ή τις επιθυμίες σας (αντιγηραντική, ενυδατική, για λάμψη κ.ά.), επιτρέποντας έτσι στα ενεργά συστατικά της να εισχωρήσουν βαθύτερα, για ένα πιο αναζωογονητικό αποτέλεσμα.


πηγή:vita.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου