Συμβουλές Διατροφής και ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ!!!

Συμβουλές διατροφής κυτταρίτιδα

Συμβουλές υγιεινής διατροφής για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα!!!


Ως ορίζεται η εναπόθεση νερού και λίπους στο δέρμα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων στο δέρμα. Η εμφάνιση κυτταρίτιδας δε συσχετίζεται απαραίτητα με τα παραπανίσια κιλά, καθώς η συσσώρευση λίπους και η εμφάνιση κυτταρίτιδας δε συμβαδίζουν πάντα. Ακόμα και γυναίκες με ιδανικό βάρος αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας, λόγω κακής τοπικής αιμάτωσης του λιπώδους ιστού. Τα λιποκύτταρα στις προβληματικές περιοχές διογκώνονται και κατευθύνονται προς τις επιφανειακές στοιβάδες, ενώ ταυτόχρονα τα διαφράγματα του συνδετικού ιστού ωθούν το δέρμα προς τα έσω. Μελέτες στο γενικό πληθυσμό αποκαλύπτουν ότι πάνω από 80% των γυναικών εμφανίζει πρόβλημα κυτταρίτιδας σε κάποιο βαθμό.

Η εμφάνιση κυτταρίτιδας έχει κληρονομικό χαρακτήρα αλλά ο τρόπος ζωής και οι διατροφικές συνήθειες είναι αυτές που θα καθορίσουν την εμφάνιση και την κλίμακα της. Συνοπτικά, η καθιστική ζωή και εργασία, η έλλειψη συστηματικής φυσικής δραστηριότητας και το κάπνισμα είναι οι βασικότερες αιτίες εμφάνισης κυτταρίτιδας. Τα περιττά κιλά, η κακή διατροφή πλούσια σε λιπαρά και απλούς υδατάνθρακες (κυρίως ζάχαρη), η πρόσληψη καφεΐνης και ανθρακικού καθώς και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ είναι οι κυριότεροι διατροφικοί παράγοντες που συνεισφέρουν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας. Τέλος, η κακή κυκλοφορία του αίματος, κάποιες ορμονικές διαταραχές και η δυσκοιλιότητα μπορεί να επηρεάσουν την κυτταρίτιδα.

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στο διατροφικό κομμάτι της πρόληψης εμφάνισης κυτταρίτιδας ή της μερικής βελτίωσης του φαινομένου, θα ξεκινήσουμε από τη σύσταση για υιοθέτηση Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εμφάνισης της κυτταρίτιδας μπορεί να παίξει η αυξημένη κατανάλωση νερού σε καθημερινή βάση. Προτείνεται κατανάλωση 1 ml νερού ανά προσλαμβανόμενη θερμίδα, ή για μια μέση γυναίκα περίπου 1,8 lt/ ημέρα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η σύσταση αυτή τροποποιείται σε τουλάχιστον 2,2 lt/ ημέρα. Επιπρόσθετα, η πρόσληψη νερού θα πρέπει να απέχει από τα γεύματα κατά 15 λεπτά τουλάχιστον και να μην καταναλώνεται παράλληλα με αυτά. 


Η πρόσληψη απλών υδατανθράκων (κυρίως ζάχαρη) θα πρέπει να περιορίζεται και να αντικαθίσταται από σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι συναντώνται στα φρούτα και τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Η διαφοροποίηση αυτή αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο μεταβολισμό . Αφενός μεν, αυξάνεται η πρόσληψη φυτικών ινών που σημαίνει καλύτερη γαστρεντερική λειτουργία και αποφυγή δυσκοιλιότητας (παράγοντας επιδείνωσης κυτταρίτιδας όπως αναφέρεται παραπάνω). Αφετέρου, αποφεύγεται η απότομη αύξηση της μεταγευματικής γλυκόζης στο αίμα και ο κίνδυνος ενδογενούς παραγωγής λίπους λόγω περίσσειας γλυκόζης. Συνοπτικά λοιπόν θα πρέπει να μετριαστεί η κατανάλωση προϊόντων όπως γλυκά, μπισκότα, καραμέλες, πάστες, μέλι, μαρμελάδες, σοκολάτες αλλά και άλλων τροφών πλουσίων σε απλά σάκχαρα.

( ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ!!! )
Τέλος, ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην πρόσληψη αλατιού, καθώς η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να προκαλέσει κατακρατήσεις υγρών. Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό ότι τροφές όπως τα πατατάκια και άλλα αλμυρά σνακς, οι αλατισμένοι ξηροί καρποί, τα αλμυρά τυριά, τα παστά προϊόντα, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και γενικότερα προϊόντα όπου το αλάτι (νάτριο) χρησιμοποιείται ως συντηρητικό θα πρέπει να αποφεύγονται.
Υιοθετείστε λοιπόν ιδανικό βάρος χωρίς διακυμάνσεις, αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα και την καθημερινή πρόσληψη νερού και δώστε μεγάλη σημασία στις παραπάνω διατροφικές συστάσεις. Με τη δέουσα υπομονή και επιμονή, το μεγάλο πρόβλημα που ονομάζεται κυτταρίτιδα μπορεί να υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. 

πηγη: dietstories.gr

Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου