Ομορφιά,Αντιγήρανση,Καθαρισμός,Περιποίηση για το πρόσωπο και το σώμα!!!

Μυστικα και τίπς ομορφιάς


Υπάρχουν παραδόσεις στην ομορφιά που κρατούν χρόνια, υπάρχουν κανόνες που έχουν καταργηθεί και μύθοι που έχουν καταρριφθεί. Οι φροντίδες και τα καλλυντικά συνεχώς εξελίσσονται και ανανεώνονται. Αυτοί είναι οι «χρυσοί» μοντέρνοι κώδικες και τα μυστικά που θα σε διατηρήσουν φρέσκια και λαμπερή.



Εκμεταλλεύσου το ελαιόλαδο που υπάρχει στην κουζίνα! Είναι ένα πλούσιο μαλακτικό συστατικό με ενυδατική δράση στα μαλλιά, αλλά και τα νύχια. Μπορείς να το απλώσεις κατά μήκος των μαλλιών ως θρεπτική μάσκα ή να κάνεις μασάζ στα χέρια και τα νύχια σου για να μαλακώσεις τα πετσάκια.


Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις την επιδερμίδα του σώματος. Προτίμησε γαλάκτωμα αν η επιδερμίδα σου είναι κανονική, και πλούσιο body butter αν είναι ξηρή. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι λείο και απαλό, διατηρεί την ελαστικότητά του και είναι πιο ανθεκτικό στη χαλάρωση και τη δημιουργία ραγάδων.

Απολέπισε την επιδερμίδα σου μία φορά την εβδομάδα. Με ένα scrub ή μια τρίχινη βούρτσα, τρίψε απαλά το σώμα σου με κυκλικές κινήσεις. Θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, θα δώσεις λάμψη στην επιδερμίδα σου, ενώ θα τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος και θα επιταχυνθεί η απομάκρυνση των τοξινών.


Περπάτησε όσο περισσότερο μπορείς. Φόρεσε τα ακουστικά του mp3 player, πήγαινε με τα πόδια στο σχολείο, κάνε βόλτα στα μαγαζιά το απόγευμα με τις φίλες σου, κατέβα μία στάση πριν από τον προορισμό σου στο Μετρό. Δεν σε βοηθά μόνο να κάψεις θερμίδες, αλλά και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου.


Μη σπας τα σπυράκια σου! Όταν τα πιέζεις, ουσιαστικά μολύνεις την περιοχή και παρατείνεις το χρόνο ζωής της φλεγμονής. Χρησιμοποίησε τοπικά μια αντιβακτηριδιακή κρέμα με σαλικυλικό οξύ, που «ξηραίνει» τα σπυράκια και βοηθά στη γρήγορη επούλωσή τους.


Πίνε πολύ νερό. Το νερό είναι απαραίτητος παράγοντας για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου εκ των έσω, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεις και άλλες τροφές που βοηθούν στη συγκράτησή του από τον οργανισμό, όπως λιπαρά οξέα (βρίσκονται στο ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια), άφθονα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες Ε και C.


Μην κοιμάσαι με το make-up! Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα αναπνέει και «τρέφεται», ενώ η διεργασία ανανέωσης των κυττάρων του βρίσκεται στο αποκορύφωμα. Όταν αφήνεις το μακιγιάζ και τους ρύπους της ημέρας, η επιδερμίδα ασφυκτιά και διαταράσσεται η ισορροπία και η λειτουργία της.


Το άρωμα πρέπει να μπαίνει σε στεγνή και καθαρή επιδερμίδα, και όχι πάνω στα ρούχα ή τα μαλλιά.


Μην παραλείπεις να καθαρίζεις τα σφουγγαράκια και τα πινέλα μακιγιάζ. Φρόντισε να τα διατηρείς καθαρά με έναν απλό και εύκολο τρόπο. Μία φορά την εβδομάδα, άφηνέ τα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και λίγο σαμπουάν για 5΄ και μετά ξέβγαζέ τα καλά. Το ίδιο να κάνεις και με τις βούρτσες και τις χτένες που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά, οι οποίες «κρατούν» πάνω τους σκόνη, σμήγμα και κατάλοιπα από προϊόντα styling.


Mην τρίβεις τον καρπό σου με τον άλλον καρπό όταν βάζεις άρωμα. Άφηνέ το να στεγνώνει φυσικά επάνω του.


Χρησιμοποίησε ειδικό προϊόν για το ντεμακιγιάζ των ματιών, ιδιαίτερα όταν πρέπει να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα. Βάλε στο βαμβάκι αρκετή ποσότητα από το προϊόν ντεμακιγιάζ και πίεσέ το απαλά στο μάτι για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να μουλιάσει η μάσκαρα. Στη συνέχεια, πιέζοντας ελαφρά, σύρε το βαμβάκι προς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών.


Μη λούζεσαι συχνά με ισχυρά καθαριστικά σαμπουάν. Αν συνηθίζεις να λούζεσαι καθημερινά, διάλεξε ένα πολύ απαλό σαμπουάν (ακόμα και παιδικό), που δεν θα ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής.

Μη γλείφεις συνεχώς τα χείλη σου! Το σάλιο αφυδατώνει τα χείλη και προκαλεί σκασίματα. Να έχεις πάντα μαζί σου ένα ενυδατικό lip balm ή lip butter.


Εμπιστεύσου τον άργιλο για τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται στις μάσκες προσώπου και έχει την ικανότητα να απορροφά την περίσσεια του σμήγματος και τη λιπαρότητα.


Μη βάζεις μεγάλη ποσότητα ενυδατικής κρέμας. Η πολλή κρέμα οδηγεί σε μεγάλη κατα­κράτηση νερού από τα κερατινοκύτ­ταρα της επιδερμίδας. Στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν το νερό, διογκώνονται, με κίνδυνο να σπάσουν και να απελευθερώσουν το νερό, που στη συνέχεια εξατμίζεται και αφήνει την επιδερμίδα ξηρή.

Μη χρησιμοποιείς αποσμητικό με οινόπνευμα αμέσως μετά την αποτρίχωση. Μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και να προκαλέσει κοκκινίλες και κνησμό.
πηγή:vita.gr

Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου