Όμορφες με καύσωνα στην πόλη!!!

Ομορφιά και περιποίηση στον καύσωνα
Ονειρευόσαστε την παραλία και τις βουτιές στη θάλασσα. Τι γίνεται, όμως, αν οι πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού σάς βρούν στην πόλη; Και αν η κατάσταση είναι ανεκτή σε κλειστούς χώρους, λόγω των κλιματιστικών, γίνεται ανυπόφορη όταν βγείτε στους δρόμους. Νιώθετε τον ιδρώτα σε όλο το σώμα, το μακιγιάζ δεν παραμένει σταθερό, τα μαλλιά κολλάνε και χάνουν τη φόρμα τους. Αυτές τις σκληρές δοκιμασίες, αν και δεν μπορείτε να τις αποφύγετε τελείως, μπορείτε να τις περιορίσετε με τα κατάλληλα μέτρα.
Γνωρίζετε ότι το 70% του σώματός μας αποτελείται από νερό; Μαζί με το οξυγόνο που ανα­πνέουμε, το νερό είναι το πιο
σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Απαραίτητο για τη ζωή των κυττάρων, μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες μέσω των αιμοφόρων αγγείων, αποβάλλει τις τοξίνες και είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά της γήρανσης, σύμφωνα με το διάσημο αμερικανό δερματολόγο δρ. Χάουαρντ Μιούραντ, ο οποίος μας προτρέπει, εκτός από το να πίνουμε, να «τρώμε» νερό από τα φρούτα και τα λαχανικά για μεγαλύτερο όφελος.
• 2 Μην παραλείπετε τα ενυδατικά προϊόντα

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι η πιο βασική φροντίδα για την υγεία και την ομορφιά της. Όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο, έχει χάσει τη ζωντάνια και την ελαστικότητά του, είναι πιο ξηρό και λεπτό και φαίνεται σαν να έχετε περισσότερες ρυτίδες. Εκτός, λοιπόν, από την παροχή νερού στον οργανισμό σας, πρέπει να διασφαλίζετε την επιδερμίδα σας ενυδατώνοντάς την καλά με καλλυντικά προϊόντα που συγκρατούν το νερό. 
• 3 Αλλάξτε συνήθειες
Όπως αυτή την εποχή δεν φοράμε χοντρά ρούχα, το ίδιο δεν πρέπει να κάνετε με το δέρμα σας. Αποφύγετε τις κρέμες με πολλές και βαριές φόρμουλες, που με τη ζέστη μπορεί να φράξουν τους πόρους, και προτιμήστε εκείνες που είναι πιο ελαφριές και λεπτόρρευστες στην υφή, με μη λιπαρή σύνθεση, και περιορίζουν τη γυαλάδα και την παραγωγή σμήγματος, σε μορφή τζελ για αίσθηση δροσιάς ή serum για έξτρα ενυδάτωση.
• 4 Αναζωογονήστε την επιδερμίδα Τα νερά προσώπου είναι ιδανικά για αυτή την εποχή. Πλούσια σε μεταλλικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία, όχι μόνο φρεσκάρουν στη στιγμή ένα αναψοκοκκινισμένο δέρμα, αλλά επιπλέον βοηθούν να παραμείνει και αναλλοίωτο το μακιγιάζ.
 • 5 Προστατευτείτε από τον ήλιο
Το 95% της γήρανσης της επιδερμίδας οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία, στην οποία δεν εκτίθεστε μόνο όταν κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά και όταν περπατάτε στους δρόμους ή οδηγείτε (ακόμα και με κλειστά παράθυρα). Αποκτήστε, λοιπόν, τη συνήθεια να φοράτε μία ανάλαφρη αντι­ηλιακή κρέμα κάθε μέρα πάνω από την κρέμα ημέρας. Αν σας πέφτει βαριά ή έχετε λιπαρή επιδερμίδα, επιλέξτε μια κρέμα ημέρας με ενσωματωμένο δείκτη προστασίας. Εκτός από το πρόσωπο, μην ξεχνάτε και τις άλλες περιοχές του σώματος, όπως το ντεκολτέ, οι ώμοι και τα χέρια, που βρίσκονται εκτεθειμένες.
• 6 Φροντίστε τα μαλλιά
Δεν είναι, όμως, μόνο το πρόσωπο που χρειάζεται προστασία από τον ήλιο. Για να διατηρηθούν όμορφα και να μη ξεθωριάσει το χρώμα και χάσουν τη λάμψη τους, χρειάζεται να προστατέψετε εξίσου και τα μαλλιά σας με εξειδικευμένα αντιηλιακά προϊόντα εμπλουτισμένα με φίλτρα φωτοπροστασίας. Επίσης, πρέπει να εφαρμόζετε συχνά μάσκες ενυδάτωσης, για να τα προστατέψετε από την αφυδάτωση. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, φορέστε καπέλο ή δέστε ένα μαντίλι για στυλ! Αν χάνουν τη φόρμα τους λόγω του ότι ιδρώνει το δέρμα στο κεφάλι, μία ιδέα είναι να υιοθετήσετε ένα καινούργιο χτένισμα ή να τα πιάσετε ψηλά, σε όμορφα σινιόν, αν είναι μακριά.
• 7 Απλοποιήστε το μακιγιάζ
Ο χρυσός κανόνας για το καλοκαίρι είναι όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο. Το μακιγιάζ πρέπει να προσαρμόζεται και αυτό στην εποχή. Άλλωστε, το χρυσαφένιο χρώμα που έχετε αποκτήσει, βοηθά να αφήσετε στην άκρη το make-up. Αν δεν μπορείτε χωρίς make-up, προτείνουμε κρέμα ημέρας με χρώμα που προσφέρει ελαφριά κάλυψη. Μία μπρονζέ πούδρα που θα δώσει ματ όψη, φωτεινά χρώματα σε σκιές, lip-gloss και μία μάσκαρα είναι όλα όσα χρειάζεστε για να είστε έτοιμες σε λίγα λεπτά. Αν η επιδερμίδα σας έχει την τάση να γυαλίζει, τη λύση δίνουν τα ειδικά χαρτάκια που απορροφούν το σμήγμα, τα οποία χωράνε και στο πιο μικρό τσαντάκι!

• 8 Διατηρήστε αίσθηση φρεσκάδας στο σώμα
Όταν η ζέστη γίνεται ανυπόφορη και αυτό που επιθυμείτε είναι ένα κρύο μπάνιο για να δροσιστείτε, θυμηθείτε ότι το ντους με χλιαρό νερό δροσίζει περισσότερο. Χρησιμοποιείτε απαλά καθαριστικά
προϊόντα που δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα και προτιμήστε τα τζελ για να ενυδατώσετε το δέρμα. Για να καταπολεμήσετε τον ιδρώτα, διαλέξτε ένα αντιιδρωτικό που περιορίζει την εφίδρωση αντί για ένα αποσμητικό που καταπολεμά την κακοσμία. Για να αρωματίσετε το σώμα σας, ιδανικά είναι τα αρωματικά σπρέι. Αν, ωστόσο, δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας άρωμα, επιλέξτε την καλοκαιρινή έκδοσή του, που είναι πιο ελαφριά.  

πηγή:vita.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

1 σχόλιο:

  1. Το νερό είναι πολύ σημαντικό. Όποιο προϊόν κι αν χρησιμοποιήσουμε για ενυδάτωση, από τις τροφές και το νερό που πίνουμε τροφοδοτείται ο οργανισμός μας. Φυσικά παίζει ρόλο και η γυμναστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου